Zeleni čaj i grejp – ubrzajte svoj metabolizam

Vaš metabolizam sastoji se od niza kemijskih procesa zaduženih za transformaciju energije u hrani koju jedete u gorivo za svaku stanicu i organ u vašem tijelu. Sudjeluje u kontroli razine glukoze u krvi i održavanju tjelesne težine u ravnoteži. Također igra ulogu u vašem kardiovaskularnom sustavu i mnogim drugim aktivnostima koje se odvijaju u vašem tijelu za održavanje dobrog zdravlja. Metablozam djeluje drugačije u tijelu svake osobe, ovisno o spolu, dobi, veličini tijela i mnogim drugim aspektima.

Grejp – Foto:Pixabay

Navike kao što su sjedilački stil života, pijenje alkohola mogu usporiti vaše metabolizam.To ga čini još lošijim pri potrošnji kalorija. To ne uzrokuje samo primjetnu težinum, na kraju doprinosi razvoju određenih poremećaja koji mogu stvarno utjecati na vašu kvalitetu života. dokazano je da ako usvojite dobre navike i dobijete određene hranjive tvari, možete stimulirati metabolizam i izbjeći probleme o kojima smo pisali. Ovdje želimo podijeliti osvježavajuće napitak s zelenim čajem, grejpom i mentom. To je sjajno za ljude koji imaju problema s gubitkom težine zbog sporog metabolizma.

Osvježavajući napitak odzeleni čaj, grejp i mente za ubrzavanje vašeg metabolizma

Advertisement

Ovaj osvježavajući napitak od zelenog čaja, grejpfata i metvice izvrsna je opcija za svakoga tko želi izgubiti težinu na zdrav način. Redovito konzumiranje pomoći će detoksikaciji tijela i ubrzati vaše metabolizam. To je najviše iz razloga sa sastojci u ovome napitku su jako hranjivi i sadrže malo kalorija.

Prednosti zelenog čaja

Zeleni čaj je omiljen u cijelom svijetu zbog svoje sposobnosti da zaštiti naše tijelo od negativnih učinaka slobodnih radikala i opasnosti od prekomjerne težine. Visoka količina antioksidanasa, vitamina i mineral, malo kalorija i pomaže vašem metabolizmu da troši kalorije.Redovno pijenje zelenog čaja može pomoći vašem tijelu da potrošite dosta masnoća. Također smanjuje asimilaciju ugljikohidrata i lipida u krvi. Tako ograničava apsorpciju kalorija.

Prednosti grejpa

Advertisement

Grejpfrut je jedan od najpoželjnijih agruma za gubljenje težine. S niskim sadržajem kalorija i visokim sadržajem vode, pripisuju se osobine koje potiču gubitak težine. To uključuje i njegovu sposobnost da se osjećate sitim, dok ubrzavate metabolizam. To je diuretik, pročišćava organizam i sadrži antioksidante koji pomažu u uklanjanju toksina i zadržavanju tekućina. Tako pomažu u gubitku težine i sprečavanju bolesti. Sadrži više od 150 fitonutrijenata, od kojih su većina flavonoidi, koji pomažu da imate dobro kardiovaskularno zdravlje.

Prednosti metvice

Poznata po svojoj osvježavajućoj moći, metvica je idealna biljka za poticanje mršavljenja i uklanjanja toksina.

Ima odlične sposobnosti da pomogne probavi, ne samo da spriječi žgaravicu, nego također pomažu da se hranjive tvari apsorbiraju i eliminira otpad. Dijeluje je protuupalno i sadrži antioksidante. To opušta vaše tijelo dok ga štiti od negativnih učinaka oksidacije.

Kako napraviti osvježavajući napitak od zelenog čaja, grejpa i metvice za ubrzavanje metabolizma?

Ovo nisko kalorično, hranjivo piće može se kombinirati sa zdravom prehranom kako bi poboljšali metabolizam i smršavili.

Možete ga uživati tijekom dana, počevši od prve stvari ujutro na prazan želudac.

Sastojci

 • 1 litru vode
 • 5 vrećica od zelenog čaja
 • 1 grejp
 • 8 listova metvice
 • 1 žlica meda (ako želite)

Priprema

 • Prokuhajte vodu. Nakon ključanja, dodajte vrećice zelenog čaja.
 • Ukloni sa topline. Pustite da se hladi 5 do 10 minuta i dodajte grejp, izrezan na kriške.
 • Dodajte listove metvice i pričekajte najmanje dva sata prije konzumiranja.
 • Preporučujemo da je napravite noć prije, tako da je napitak spreman kada ustanete
 • Ako želite, možete ga zasladiti žlicom meda.
 • Vidjeti ćete rezultate nakon dva tjedna.

Ne zaboravite da uz ovaj napitak, također morate poboljšati neke životne navike ako se želite boriti s sporim metabolizmom i vidjeti značajan gubitak težine.

Advertisement