Vrećice ispod očiju – Šta vam može pomoći

Osjećate li se frustrirani kada se ujutro probudite i pogledate u ogledalo i još uvijek vidite one strašne vrećice ispod očiju? To bi moglo biti slučaj, a ono što vam najviše smeta jest da i nakon odmora, još uvijek imate tevrećice ispod očiju. Uzrok verećica ispod očiju nije samo nedostatak sna. Obično su znakovi iscrpljenosti, dišnih poremećaja, povećane konzumacije kofeina ili stresa. Ali ne brinite! Danas ćemo vam reći kako možete ukloniti i smanjiti vrećice ispod očiju sa nekim prirodnim lijekovima.

Kokosovo ulje – Foto:Pixabay

Stavite vlažan ručnik na oči

Advertisement

Svaku večer prije odlaska u krevet ostavite vlažan ručnik u hladnjaku. Kad ustanete sljedećeg jutra, postavite je preko čela i očiju. Također možete koristi masku za oči koja djeluje na isti način. Ove dvije metode su učinkovite i vrećice ispod očiju trebale bi se smanjiti za pet minuta.

Vrećice od čaja vam također mogu pomoći

Kad god pravite čaj, pokušajte spremiti vrećice od čaja u hladnjak, kasnije stavite ih na oči dvadeset minuta. Tijekom tog vremena trebali biste dobiti najbolje rezultate. Nakon dvadesetak minuta, dobro isperite oči, jer je čaj malo mogao isprljati vašu kožu. Učinak, vrećica od čaja će vam pomoći da smanjite vrećice ispod očiju a ujedno i tamne krugove oko očiju.

Kriške krastavca pomažu protiv vrećica ispod očiju

Kad završite tretman sa vrećicama čaja, također možete staviti jedan kolutić krastavca na svako oko i držati 10 minuta. Krastavci sadrže puno vode i pomoći će vam da hidratiziraju vašu kožu, čineći je glatkom.

Aloe vera masaža za vaše oči

Uberite jedan list od biljke aloe vere i izrežite ga na pola. Ekstrahirajte gel i lagano masirate vrećice pod vašim očima. Ova biljka ima puno svojstava, uključujući sposobnost hidratacije i toniranja kože.

Masaža sa kokosovim uljem

Ako izmiješate jednu žlicu kokosovog ulja s jednim žlicom bademovog ulja, a zatim lagano masirate ispod vaših očiju, ostavite da dijeluje dvadeset minuta, svakako ćete primijetiti da će vam vrećice ispod vaših očiju brzo nestati. Dobro se isprati toplom vodom nakon ovih dvadeset minuta. Ovo je vrlo učinkovit lijek za vrećice ispod očiju.

Korisni savjeti

Ako, unatoč korištenu ovih tretmana i lijekova, vrećice ispod vaših očiju su i dalje tu, onda je problem u vašem tijelu koje traži da se više odmorite. Zato ćemo vam dati još nekoliko dodatnih preporuka, tako da se oči mogu osloboditi od vrećica ispod očiju.

  • Prvi korak da ga pokušate odmoriti najmanje 7 do 8 sati dnevno . Ovo je jedan od najboljih načina da eliminirate vrećice ispod vaših očiju. Također, pokušajte koristiti dnevnu krema za hidratizaciju koja je napravljeno posebno za područje oko očiju. Ove kreme će kožu oko očiju učiniti da izgleda jako lijepo.
  • Pokušajte ne piti ili pušiti, ne piti previše kofeina, ili ne jesti hranu bogatu mastima. Učinite sve što možete kako biste slijedili zdravu prehranu, s puno voća i povrća i naravno jako je bitno da vježbate. Pijte najmanje dvije litre vode dnevno. To je najbolje što možete dati ne samo vašim očima (uklanjanjem vrećica ispod očiju), već i cijelim tijelom.
Advertisement