Ulje od Smilja – Kao lijek – Prednosti – Cijena

Smilje je prirodna ljekovita biljka koja se koristi za dobivanje korisnog eteričnog ulja koje ima mnoge prednosti cijelog tijela zbog svojih protuupalnih i antioksidativnih svojstava. Eterično ulje od smilja, u obliku ekstrakta helichrysum italicum, ustanovljeno je u različitim eksperimentalnim studijama da imaju snažne sposobnosti za smanjenje upale zbog nekoliko mehanizama: inhibiciju upale enzima, djelovanje slobodnih radikala i djelovanje kortikoida. Smilje, cvijet koji pridonosi “vječnom” i “besmrtnom” eteričnom ulju, poznat pod imenom (latinski naziv – Helichrysum angustifolium i Helichrysum italicum ) je europska biljka koja je nastala u Francuskoj, Italiji i nekolicini susjednih zemalja. To je vrlo skupo ulje i jedva dostupno, ali za razliku od ostalih eteričnih ulja koja imaju kratki rok trajanja, ovo se ulje ima jako dugo trajanje.

Ulje od smilja

Smilje biljka

Zdravstvene prednosti ulja od smilja

Advertisement

Ovo eterično ulje ima širok raspon izvanrednih ljekovitih svojstava. Neki od najistaknutijih su navedeni u nastavku.

Ulje od smilja za ublažavanje grčeva

Grčevi su neželjena, neuravnotežena ili prekomjerna kontrakcija u tijelu. Može se pojaviti u respiratornom traktu, pluća, mišića, živaca ili crijeva i može dovesti do teških kašlja, bez daha, grčeva, konvulzija i teških bolova u trbuhu . U ekstremnim slučajevima, grčevi mogu biti kobni. Stoga je uvijek poželjno liječiti ga odmah. Eterično ulje od smilja idealno je za pomaganje ovim stanjima. To je antispazmodic i može vam dati brzo opuštanje u slučaju grčeva.

Ulje od smilja – Protiv srčanog udara

Advertisement

Ovo je vrlo važna i značajna zdravstvena prednost ulja od smilja. Možda je malo teže vjerovati onima koji misle da samo hemostatski ili stisptici mogu pomoći u zaustavljanju krvarenja. Međutim, kao antikoagulant, eterično ulje od smilja može biti blagoslov za one koji imaju rizik od srčanog udara zbog zadebljanja u arterijama radi nakupljanja lošeg kolesterola. U takvim slučajevima može odmah odmah pomoći. Ovih dana provode se opsežna istraživanja koja potiču antikoagulanse iz prirodnih tvari (čak se uzima u obzir i slina s komaraca i vampirskih šišmiša), budući da bolesti srca i slučajevi srčanog udara rastu alarmantnom brzinom.

Sprječava alergije

Ova zdravstvena prednost ulja od smilja također može spasiti vaš život u određenim situacijama. Možda mislite da je pretjerivanje jer su alergije ograničene na neke osip na koži i bolovima u trbuhu. Možda ćete se iznenaditi kad znate da su to samo vanjski simptomi ili izražaji alergije. Alergije se prvo pojavljuju u unutarnjim organima poput jetre, slezene, pluća, respiratornog trakta, crijeva, pa čak i srca, au ekstremnim slučajevima mogu dovesti do teških napada astme , srčanog udara, nepodnošljive boli u želucu, konvulzija i čak smrt. Pa zašto riskiraš svoj život? Držite ovo ulje na dohvat ruke i koristite ga bez odlaganja prije nego što posjetite liječnika ako mislite da biste mogli imati ozbiljne alergijske reakcije.

Protiv krvnih ugrušaka

Ulje od smilja može rastopiri ili ukloniti krvni ugrušak, koji proizlaze iz krvarenja. To može biti vrlo korisno u čišćenju od krvnih ugrušaka iz mozga nakon moždanog krvarenja u mozgu. Ti ugrušci često ometaju normalno funkcioniranje mozga. Također pomaže da se otapaju takvi ugrušci ili rastopi tako što stimulira enzime koji to čine.

Smanjuje groznicu

Eterično ulje od smilja djelotvorno je u smanjenju upale koja uzrokuje groznicu, budući da je antiflogistički. To može pomoći pacijentu osjećati manje umorno tijekom groznice, a također pomaže u smanjenju učestalosti groznice.

Ulje od smilja – Ublažava upalu

Osim što daje olakšanje upalu uzrokovanu groznicom, ovo ulje također pruža olakšanje od upale zbog drugih uzroka i općenito smiruje tijelo.

Liječi kašalj

Ulje od smilja daje olakšanje od kašlja koji se stimuliraju sluz u respiratornom traktu ili svrbež u grlu uzrokovan infekcijama.

Štiti živčani sustav

Ulje od smilja šiti vaš živčani sustav, jača i štiti od poremećaja. Redovita uporaba može vas zaštititi od živčanih poremećaja koji proizlaze iz starenja. Može vam pomoći smanjiti anksioznost nad beznačajnim stvarima i općenito smanjiti razinu stresa.

Protiv infekcija

Groznica nije sama bolest; to je samo simptom koji pokazuje da se imunološki sustav našeg tijela bori protiv infekcija ili neželjenih tvari. Zbog toga ćete rijetko vidjeti groznicu kao osamljeni simptom. Uvijek prate prehlade, virusne infekcije, bakterijske infekcije ili infekcije uslijed rana, alergijske reakcije ili artritisa. Ulje od smilja, budući da je također antialergenska, antimikrobna, protuupalna, antitusivna, cicatrizantna, fungicidna i antiseptička tvar, pomaže ne samo da izliječi korijen groznice, već i smanjuje samu groznicu.

Ulje od smilja – smanjuje ožiljke

Ova prednost eteričnog ulja smilja čini da vaše rane i posjekotine brzo zarastu, a tragovi ožiljaka nestaju brzo. Jednako je djelotvorno u čišćenju mjesta na vašoj koži s kožom, čirevima i drugim nepravilnostima kože.

Poboljšava probavu

Ulje od smilja ima kolagogijska svojstva, što znači da promiče ispuštanje žuči u želudac i pomaže u neutralizaciji kiselina, čime se potiče probava , korigira kiselost i smanjuje simptome acidoze.

Inhibira rast mikroorganizama

Ulje od smilja inhibira rast mikroba i štiti tijelo od dugog popisa mikrobnih infekcija.

Liječi rane

Ovo ulje ne dopušta da vaše rane postanu septične. Može se sigurno primijeniti na rane, posjekotine, šupljine i sve druge otvorene čireve koje mogu privući infekciju.

Sprječava dehidraciju kože

Ova svojstva ulja od smilja čini kožu glatkom, mekom i pomaže u održavanju vlage. Sprječava dehidraciju i pucanje kože.

Potiče mokrenje

Eterično ulje smilja ima diuretska svojstva, poput promicanja i olakšavanja mokrenja, kako u učestalosti tako iu količini, čime se pomaže uklanjanju toksičnih tvari iz krvi kroz urin. Mokrenje također pomaže u snižavanju krvnog tlaka, gubitku težine uklanjanjem masti i poboljšanju probave.

Tretira anemiju

Ova svojstva eteričnog ulja od smilja mogu biti vrlo korisna za osobe koje pate od anemije. Slezena je uključena u proizvodnju i recikliranje crvenih krvnih stanica, a zdrava slezena znači da se nikad nećete imati problema sa krvlju. Ovo esencijalno ulje čuva vašu slezenu zdravom i bez infekcija.

Održava zdravlje stanica

Ulje od smilja potiče zdravlje stanica, potiče recikliranje mrtvih stanica i potiče proizvodnju novih stanica. To pomaže u ukupnom rastu i poboljšanju zdravlja stanica.

Poboljšava zdravlje jetre

Ovo ljekovito ulje vam može pomoci da smanjite upalu jetre, poboljšati njenu funkciju, štiti od infekcija i održava zdravo, aktivno i snažno.

Sprječava gljivične infekcije

Gljivične infekcije su neke od najopasnijih vrsta infekcija. Ovo ulje vrlo učinkovito zaustavlja i inhibira gljivične infekcije.

Ostale prednosti

Ovo snažno ulje također detoksificira jetru, ublažava zagušenja, neutralizira učinke nikotina i kofeina te pomaže u liječenju herpesa, cistitisa, artritisa, sinusitisa i proširenih vena. Ima nadahnjujući učinak na mentalnu funkciju.

Riječ opreza: Nisu zapaženi ili prijavljeni nikakvi toksični ili nadražujući učinci iz uporabe ovog ulja, ali kao antikoagulant, oni koji su podvrgnuti operaciji ili imaju šansu za unutarnje hemoragije(krvarenje) trebali bi izbjegavati njegovo korištenje.

Ulje od smilja – Cijena – Gdje kupiti

Mnogi od nas su čuli da je ulje od smilja vrlo cijenjeno i sa obzirom na njegovu potražnju, kada govorimo o cijeni, moramo vam reći da je dosta skupo. Cijena oko 5 ml ulja od smilja je 259 kuna. Više možete pronaći na ovome linku. Kada kupujete ulje od smilja, kupujte provjereno i kvalitetno.

Kako koristiti ulje od smilja?

Prije uporabe eteričnih ulja, uključujući helichrysum oil, uvijek biste trebali konzultirati aromaterapeuta. Eterična ulja su vrlo jaka pa ih ne smiju koristiti bez odgovarajuće konzultacije s medicinskim stručnjacima.

Advertisement