Sok od brusnice, đumbira i limun za jetru

Pice crvene boje, čije osnovne sastojke čine sok od brusnice, đumbir i limun, udahnuce vašoj jetri novi život, očistiti je od toksina a samim tim poboljšati rad cjelokupnog organizma. Naime, jetra je najveci unutarnji organ koji pročišćava krv, podupire probavni sustav, regulira razinu šećera u krvi i na kraju pomaže pohranu masnoća i proizvodnju proteina.

Sok od brusnice, limuna i đumbira

Sok od brusnice, limuna i đumbira

Svaka čaša vina, kave ili neki oblik industrijski proizvedene hrane zadaje ovom organu smještenom na desnoj strani trbušne šupljine težak udarac, iako je svima poznata njegova sposobnost regeneracije. Zato nemojte dopustiti jetri da sama nosi teret suvremenog života, vec posegnite za čudotvornim napitkom i pomognite joj pri ciscenju od toksina.

Plan čišćenja organizma potpuno je siguran, učinkovit i ne uključuje rigorozna odricanja.

Advertisement

Ovaj prehrambeni plan dobar je u tu ruku što je primjenjiv u svakodnevnom životu, koji uključuje bezbroj aktivnosti – od posla preko brige o djeci. Prije samog detoksa potrebno je provesti sedmodnevni prehrambeni režim koji uključuje pregršt voća i povrća koji čiste debelo crijevo od toksina i pripremaju jetru na jednodnevni post koji slijedi.

Osmi dan je rezerviran za post koji uključuje isključivo konzumiranje vode i čudotvornog napitka. Nakon ispiranja Nečistoca slijedi trodnevno prilagodbu i vracanje u normalu prilikom čega su od velike pomoci probiotici – fermentirane namirnice koje podržavaju bakterije koje vaš organizma treba ne bi li uspješno sintetizirao vitamine i zadržao učinkoviti imunološki sustav.

Sastojci za čudotvorni napitak:

  • 2 litre vode od brusnice
  • Polovine žličice mljevenog cimeta
  • Četvrtina žličice usitnjenog đumbira
  • Četvrtina žličice muškatnog oraščića
  • 3/4 šalice svježe iscijeđenog soka od naranče
  • Četvrtina šalice svježe iscijeđenog soka od limuna
  • zaslađivač

Zakuhajte vodu od brusnice i smanjite vatru za dodavanje začine. Sve zajedno kuhajte još 15-ak minuta i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umiješajte sok od naranče i limuna i dodajte prirodne zaslađivače. Spremite u hladnjak.

Tajna čudotvornog napitka krije se u soku od brusnice – djelotvornom antioksidansu, začinima koji smanjuju glad i soku od naranče i limuna koji predstavljaju prave vitaminske bombe u borbi protiv masnoća.

Advertisement