Simptomi da je vaše tijelo puno toksina

Živimo u okruženju gdje nemožemo izbjeći štetne toksine. Većinu toksina uneseom u organizam kroz zrak,hranu i vodu. Kemikalije u našoj hrani, hormoni u inekcijama, zagađenje vode i zraka, sve su to toksini koji utječu na naše zdravlje i mogu nam stvoriti mnoge zdravstvene probleme. Ujedno štetne proizvode u svoj organizam unosite kroz cigarete i korištenje različitih proizvoda u svome domu, koji sadrže štetne kemikalije.

Glavobolja

Glavobolja – Foto:Pixabay

Dakle vi nikada ne znate kada je vaše tijelo prepuno toksina i kada su vaše tjelesne funkcija izvan ravnoteže. Ako ne obratite pažnju na nakupljanje toksina u vašem organizmu oni bi mogli da naškode na mnogo načina vašem zdravlju. Jedini način da se riješite ovih štetnih toksina iz svog organizma jeste da napravite detoksikaciju.

Ovo su rani znakovi upozorenja koji ukazuju da je vaše tijelo opterećeno toksinima i da vam je potrebna detoksikacija.

Advertisement

Stalan umor
Ovo je jedan od prvih simptoma koji se javlja kada se toksini u vašem organizmu gomilaju. To obično znaći da se toksini gomilaju u vašem probavnom traktu.

Osjećaj vrućine
Ako je vaša jetra prisiljena da radi mnogo više da bi uklonila toksine iz organizma onda se javlja vrućina i povišena temperatura. To dovodi do znojenja što uzrokuje izlazak viška toksina kroz kožu.

Stalne glavobolje
Nagomilani toksini u organizmu mogu utjecati i na vaše nervni sistem. To dovodi do preosjetljivosti i stalnih glavobolja.

Salo na trbuhu
Toksini u organizmu mogu utjecati na šećer u krvi i kolesterol, što može povećati ovisnost vašeg organizma o inzulinu, što povećava masne naslage na trbuhu.

Začepljenje nosa
Ako vam je nos stalno začepljen uzrok toga mogu biti toksini u zraku.

Nadutost
Jedan od glavnih simptoma da je tijelo puno toksina jeste nadutost. Ako osječate duže vremena nadutost definitvino vam je potrebna detoksikacija.

Nesanica
Nesanica i drugi poremećaji spavanja se često javljaju ako imate višak toksina u organizmu.

Problemi sa kožom
Stalan svrbež na koži također možete biti znak da je vaše tijelo puno toksina. Ako primjetite pojavljivanje akni odjednom, to je znak da su se toksini nakupili na koži.

Žuto-bijeli jezik
Boja jezika može biti pokazatelj mnogi zdravstvenih problema. Ako je vaš jezik žuto-bijele boje ili bijele boje to je zbog viška toksina u krvi. To bi ujedno mogao biti znak različitih vrsta bakterija.

Problemi sa žučnim mjehurom
Toksini u žući mogu vam stvoriti dosta problema. I mogu izazvati stvaranje žučnog kamenca.

IZVORI:

DETOX

Detox Diets & Cleansing: Facts & Fallacies

Advertisement