Protiv kašlja sa češnjakom i lukom

Kašljanje je neugodan simptom koji se događa kada imunološki sustav detektira viruse i bakterije u dišnim putevima. To je obrambeni mehanizam, pri čemu eksplozivno protjerivanje zraka iz pluća omogućuje nam da izbacimo klice i strane tijela koja škode našem zdravlju. Općenito dolazi s pretjeranom proizvodnjom sluzi, zagušenjem i upalom grla. S obzirom da je česta pojava kašlja tijekom gripe i prehlade, kašalj često dolazi s iritacijom očiju, glavoboljama i općom slabosti. Dobra vijest je da postoje 100% prirodni lijekovi koji, zahvaljujući njihovim sastojcima, jačaju imuni sustav i ubrzavaju oporavak. U ovom članku želimo podijeliti tretman koji koristi ljekovitu moć češnjaka i luka.

Češnjak

Napitak od češnjaka i luka protiv kašlja

Advertisement

Ovaj prirodni napitakod luk i češnjak je drevni lijek s antibiotskim svojstvima. Kada se popije, pridonosi smanjenju težine kašlja.

Njegova visoka koncentracija protuupalnih i antivirusnih svojastava olakšava čišćenje dišnih putova tijekom prehlada i gripe.

I luk i češnjak bogati su tvarima poznatim kao alicin. Osim što ima određeni i specifičan ukus, alicin im daje vrlo snažne ljekovite učinke.

Prednosti luka u borbi protiv kašlja

Luk je jedan od najčešće korištenih povrća u gastronomiji. To nije samo zbog okusa koje daju jela, već i zbog svoje visoke prehrambene vrijednosti koja pogoduje zdravlju.
Godinama su se izdvojili kao značajan izvor vitamina, minerala i antioksidansa.

Nakon što tijelo apsorbira, te komponente ojačavaju imunološki sustav i procese koji su odgovorni za uklanjanje toksina iz tijela.

Njegovi sumporni spojevi su moćni antibiotici i protuupalni lijekovi. To ih čini idealnim za liječenje bolesti uzrokovanih virusima i bakterijama. Također ima učinke koji su učinkoviti u liječenju kašlja i protjerivanje sluzi.

Ako to nije dovoljno, luk je prirodni tonik za respiratorni trakt i potiču smanjenje upale i čišćenja.

Prednosti češnjaka za borbu protiv kašlja

Češnjak je stoljećima bio dio stotina kultura širom svijeta. Njegov začinjeni okus i nutritivna svojstva učinili su ga neupadljivim sastojcima u prehrani milijuna ljudi.

U ovom konkretnom slučaju ističe se njegovim antibiotskim učincima. Oni doprinose uklanjanju klice koje uzrokuju kašalj.

Ove osobine, dodane u protuupalno djelovanje , promiču čišćenje dišnih putova i smanjuju upalu.

Također pomaže ojačati imunološki sustav povećanjem proizvodnje antitijela koja uništavaju viruse i bakterije .

Prirodan lijek protiv kašlja od češnjaka i luka – Recept – Priprema

Ovaj prirodan lijek protiv kašlja vrlo je lako napraviti. Za razliku od drugih komercijalnih proizvoda za kašalj, to ne uzrokuje neželjene nuspojave.

Iako to ne može biti čudotvoran lijek za liječenje ovog stanja, pijenje čini izvrsnu dopunu za smanjenje simptoma.
Sastojci

 • 2 šalice vode (500 ml)
 • Pola luka srednje veličine
 • 2 sirove češnje češnjaka

Priprema

 • Uspite dvije šlice vode u lonac i kuhajte na srednjoj temperaturi.
 • Nakon toga ogulite luk izrežite, isto napravite sa češnjakom.
 • Kada voda počnea da ključa dodajte izrezani luk i češnjak.
 • Isključite toplinu i ostavite lagano da kuha 2 do 3 minute.
 • Nakon toga ostavite piće na sobnoj temperaturi da se ohladi. Nakon toga procijedite i ovaj prirodan lijek protiv kašlja je spreman.

Kako konzumirati ovaj prirodan lijek protiv kašlja?

 • Naspite pola šoljice i pijte u gutljajima, topao.
 • Čim se pojavi kašalj odmah počnite koristiti ovaj lijek.
 • Ponovite 3 ili 4 puta dnevno , ovisno o ozbiljnosti simptoma.
 • Koristite ovo kao dio vašeg liječenja dok ne osijetite olakšanje.

Jeste li spremni isprobati ovaj moćan prirodni lijek protv kašlja koji je napravljen od češnjaka i luka? Ako ga niste još pokušali i ako vas kašalj gnjavi, slijedite upute i saznajte koliko je koristan za suzbijanje kašlja.

Advertisement