Prirodan lijek za kašalj od mrkve

Kašalj je mehanizam koji vaše tijelo koristi za uklanjanje stranih čestica i tvari, kao i viška sluzi koja se nakuplja u plućima i dišnim putevima. Nitko ne može poreći da je neugodno, ali ipak ne toliko da biste htjeli uzeti lijekove za to. Tu bi vam dobro došao prirodni lijek protiv kašlja. Kontinuirane epizode kašlja mogu čak biti neugodne i bolne. To je osobito istinito kada iritiraju grlo i onemogućuju vam spavanje.

Mrkva

Mrkva

Srećom, postoji širok izbor dostupnih tretmana koji pomažu u kontroli kašlja dok se također bore protiv virusa i bakterija koji ga uzrokuju. Među mnogim opcijama su neki 100% prirodni recepti koji iskorištavaju nevjerojatna svojstva svojih sastojaka za smanjenje viška sluzi i čišćenje vašeg sustava. Danas želimo s vama podijeliti prirodni lijek za kašalj koji je jednostavan za napraviti i koji će ojačati obranu vašeg tijela da se nosi s kašljem. Probajte već danas!

Kakav je ovo prirodni lijek za kašalj?

Advertisement

Ovaj prirodan lijek za kašlja sastoji se od mješavine mrkve i meda. Oba ova sastojka postala su popularna u alternativnoj medicini zahvaljujući nevjerojatnim hranjivim tvarima koje osiguravaju vašem tijelu. I mrkva i med imaju sposobnost jačanja vaše obrane i stvaranja zaštite protiv gripe, prehlade i drugih respiratornih stanja koja uzrokuju kašalj. Iskašljavanje uklanja višak sluzi i pruža osjećaj olakšanja koji vam omogućuje da bolje spavate čak i kada kašljete.

Prednosti mrkve protiv kašlja

Mrkva je povrće slatkog okusa. Bila su dio prehrane ljudi kroz povijest. Ima karakteristična diuretička i pročišćavajuća svojstva koja pomažu u uklanjanju toksina i reguliranju cirkulacije, probavnih funkcija i metabolizma. Mrkva je također značajan izvor antioksidansa koji sprječava oštećenje stanica i prerano starenje.

Njihova korist za zdravlje pluća pripisuje se visokom sadržaju vitamina i minerala, kao što su: Vitamin A, Vitamini B-kompleksa, Vitamin C, Vitamin K, Željezo, Kalij, Magnezij, Fosfor.

Prednosti meda protiv kašlja

Advertisement

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) navela je med kao jedan od najboljih tretmana za ublažavanje kašlja i prehlade. Smatra se da ima umirujuću teksturu koja pomaže grlu, a s obzirom na njegovu nutritivnu vrijednost, također je jedna od najboljih namirnica za poboljšanje obrane vašeg organizma. Med sadrži antioksidativna i antimikrobna svojstva koja inhibiraju napredovanje patogena koji pokušavaju napasti vaš dišni sustav. Djeluje kao prirodni ekspektorans, poboljšavajući vaš oporavak od velikih problema s plućima. Prirodni šećeri u medu također su izvor energije za vaše tijelo i mogu koristiti vašem metabolizmu. Med je potpuno siguran za djecu. Štoviše, izvrstan okus ovog sastojka olakšava ih natjerati da ga pojedu.
S nutritivnog gledišta, med vam pruža: Organske kiseline (limunska, mliječna, fosforna…), Vitamin C, Vitamini B-kompleksa, Minerali (magnezij, jod, fosfor, kalcij), Enzimi, Flavonoidi, Steroli, Polifenoli.

Kako pripremiti ovaj prirodni lijek protiv kašlja

Ovaj prirodan lijek protiv kašlja od mrkve i meda vrlo je jednostavno napraviti kod kuće, a uvijek ga možete imati pri ruci kako biste ublažili sve tegobe koje prate kašalj. Lijek je prikladan i za djecu i za odrasle. Također služi za poboljšanje zdravlja vašeg vida.
Sastojci: 5 šalica mrkve (500 g) i 6 žlica meda (150 g)
Priprema je sljedeća:

  • Mrkvu operite i narežite na nekoliko ploškica.
  • Stavite ih u lonac napunjen vodom i zagrijavajte na srednjoj temperaturi dok ne omekšaju.
  • Nakon što je mrkva omekšala, stavite je u blender i pomiješajte s medom.
  • Ulijte ovaj napitak u staklenku i konzumirajte ga kad god primijetite prve znakove kašlja.

Način konzumiranja prirodnog lijeka protiv kašlja

  • Tijekom dana možete uzimati do četiri žlice ove mješavine.
  • Počnite s dozom ujutro odmah nakon što se probudite. Preostale žlice uzmite uz svaki glavni obrok.
  • Ako tijekom noći imate napadaj kašlja, uzmite još jednu žlicu.
  • Učinci će biti vidljivi nakon drugog dana, ali idealno bi bilo da ovo uzimate dok kašalj potpuno ne nestane.

Što mislite o ovom prirodnom lijeku za kašalj? Obavezno ga napravite kod kuće kako biste poboljšali svoje zdravlje i zdravlje cijele obitelji. Ako vaš kašalj potraje dulje od tjedan dana i ne vidite poboljšanje korištenjem ovog prirodnog lijeka za kašalj, otiđite liječniku.

Advertisement