Povećati plodnost i šanse za trudnoću

Ako ovo čitate, možda ste u tom trenutku u životu, gdje se postižete za jačim i ispunjenijim odnosom planiranjem za djecu. Ako ste počeli raditi na „djeci“ trebate učiniti sve što je potrebno kako bi se vaše tijelo i um pripremili za trudnoću. U ovom ćete članku pronaći savjete, savjete i predložene prirodne načine kako možete povećati plodnost i šanse za trudnoću.

Povećati plodnost i šanse za trudnoću – Foto:Pixabay

Kako povećati plodnost – Savjeti

Advertisement

Nemogućnost začeća može se pripisati mnogim izvorima, uključujući pretilost ili dodatnu težinu, nezdravu prehranu, stres, dob ili navike kao što su pijenje alkohola ili pušenje. Čak i posao koji vas drži da sjedite dugo može utjecati na vašu šansu za trudnoću. Ako tražite zdrav način da pomognete tijelu povećati plodnost, u nastavku ćete pronaći neke korisne savjete:

Jedite zdravo

Vaš ciklus menstruacije i ovulacije može biti pogođen nepravilnom ili nezdravom prehranom. Preporuka je da jela budu kuhana na maslinovom ulju. Dodajte biljne proteine, kao što su žitarice, na svoju prehranu i uklonite životinjske bjelančevine poput crvenog mesa. Povećajte potrošnju voća i povrća i promatrajte svoj unos rafiniranih ugljikohidrata kao što su bijeli brašno i šećer, mliječni proizvodi i bezalkoholna pića. Pokušajte da pijete zdrave prirodne sokove i nemojte zaboraviti da je odustajanje od dnevne šalice kave također je zdrava prehrana.

Upravljajte svojom tjelesnom težinom

Advertisement

Proizvodnja reproduktivnih hormona vašeg tijela koja utječe na plodnost može biti u disbalansu ako imate višak ili manjak kilograma. Održavanjem zdrave tjelesne težine, kako je naznačeno vašom visinom i tipom tijela, učinit će da vaše tijelo proizvodi one hormone u prirodnijem ciklusu. prekomjerna težina ponekad može utjecati na funkciju vaših jajnika, a one žene koje imaju problema s održavanjem tjelesne težine često imaju nepravilne cikluse menstruacije.

Izbjegavajte stres

Ako nekoliko mjeseci pokušavate zatrudnjeti bez rezultata, trebat ćete napraviti planove za borbu protiv tjeskobe i nesigurnosti koja te otežava, jer je stres poznat faktor neplodnosti. Poduzeti aktivnosti koje vam mogu pomoći u upravljanju stresom; meditirajte, usredotočite se na uživanje u ovom trenutku s partnerom, a ne na ciljevima trudnoće.

Akupunktura

Dokazani lijek protiv anksioznosti, stresa i živčanih poremećaja, akupunktura je povezana s povećanom plodnosti. Predlažemo kinesku akupunkturu s licenciranim i preporučenim liječnikom. Ako igle nisu vaša stvar, pokušajte joga, tai chi ili meditaciju kako biste povećali plodnost.

Čuvajte svoj ciklus ovulacije

Vaš ciklus ovulacije može trajati između 24 i 36 sati, ali sperma može ostati aktivna dulje (do pet dana) kada je prisutna u donjem ženskom reproduktivnom traktu. Kako biste povećali vjerojatnost trudnoće, preporučujemo seksualni odnos do četiri dana prije nego što vaš ciklus ovulacije bude na početku i dva dana nakon vašeg ciklusa. Možete pronaći razne online testove koji vam mogu pomoći u odredjivanju dana ovulacije i iduće menstruacije

Redovito se kontolišite

Vaš liječnik će vam pomoći da vam pruži vodič zdravstvenim problemima koji bi mogli prouzročiti iscrpan i potpuni fizički pregled koji bi mogli utjecati na vašu sposobnost trudnoće, uključujući određene bolesti, endometriozu, ciste ili određene probleme reproduktivnog sustava.

Prestani pušiti

To je loša navika, a vi to znate, i ako želite poboljšati svoju mogućnost da zatrudnite onda biste trebali misliti na prestanak pušenja. Žene koje puše poznato da imaju lošu razinu embrionalne proizvodnje tijekom ciklusa ovulacije, više su skloni pobačaja i povećavaju rizik od rođenja djece s dišnim i srčanim problemima.

Izbjegavajte određene vježbe

Izgradnja tijela i intenzivne kardio vježbe mogu povećati neplodnost kada ih činite velikim intenzitetom. Kada radite te vježbe, razina endorfina koje vaše tijelo proizvodi može utjecati na razinu prolaktina i interferona koji pomažu tijelu da započne ovulaciju.

Prirodni lijekovi za povećanje plodnosti kod žena

U svoju prehranu dodajte žilicu pšeničnog ulja. Isto tako možete dodati malo ulja od sjemenki mrkve.

Pijenje čaja od macine trave povećava plodnost kod žena

Možete iskoristiti Maca Prah o kojem smo pisali ovdje. Odlična biljka za liječenje neplodnosti i regulaciju hormona.

Dodajte čajnu žličicu pčelinjeg meda ili matične mliječi u svoju dnevnu hranu.

Čaša soka od naranče, pomiješana s crvenim sokom od grejpa, preporučuje se kao dio vašeg jutarnjeg obroka.

Za doručak možete pomiješati žilicu lanenog sjemena u šolji mlijeka i piti.

Čaj od listova maline vam može pomoći da povećate šanse za trudnoću.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći da lakše zatrudnite. Može potrajati i raditi na promjenama u svakodnevnim navikama kako bi pomogli malom čudu. Zapamtite da se plodnost može poboljšati kroz male promjene, ali uvijek se trebate savjetovati s liječnikom kako biste osigurali zdravu trudnoću.

Nadamo se da ste uživali u ovom članku o tome kako povećati plodnost!

Advertisement