Piling za stopala sa sodom bikarbonom i jabukovim sirćetom

Stopala su područije tijela koje zaboravimo njegovati kako trebamo. Vaša stopala su stalno izložena, tako da mogu postati suha, dobiti gljivice i druge promjene koje mogu utjecati na vaše zdravlje. Najviše zabrinjava je to što iz dana u dan, oni postaju izraženije. Te promjene mogu uzrokovati bol, tvrdoću, ispucalu kožu, te druge neugodne simptome. Srećom ne morate platiti skupe tretmane. Tu su 100% prirodni sastojci koji će vam pomoći u njegi stopala i omogućiti da vaša stopala budu zdrava. Osim toga ovaj prirodan recept, tj piling za stopala će vam pomoći da uklonite mrtve stanice kože, spriječite širenje bakterija, i smanjiti zadebljanje kože peta.

Njegovana stopala – Foto:Pixabay

Kako se riješiti bakterija i mrtvih stanica kože na stopalima?

Advertisement

Kozmetićika industrija nudi velik broj proizvoda koji brinu o vašim stopalima. Obično ti proizvodi smanjuju infekcije kože na stopalima uzrokovane bakterijama i plijesni.

Ali tu su uvijek prirodni sastojci koji daju iste rezultate. A što je jako važno to možete napraviti bez upotrebe snažnih kemijskih sredstava koji mogu biti loši po vašu kožu stopala.

Među tim prirodnim proizvodima smo pronašli jabukovo sirće. Ovaj prirodni proizvod možete pronaćo u mnogim trgovinama i kuhinjama a poznate je po mnogim ljekovitim svojstvima.

Jabukovo sirće se dobiva fermentacijom prirodnog soka od jabuke. To je prirodni lijek s antiseptičkim, anti-upalnim i anti-gljivičnim svojstvima. Možete imati mnoge zdravstvene prednosti bilo kako god da ga koristite.

Već desetljećima je odličan prirodni saveznik koji se brine za zdravlje kože stopala i noktiju. Razlog toga jeste što je izvrstan za dezinfekciju i uklanjanje mrtvih stanica kože.

Neke osobe više vole da koriste bijelo sirće, ali se pokazalo da jabukovo sirće je definitvino najbolje za njegu stopala.

Recimo samo da redovna primjena jabukovog sirćeta na stopala može smanjiti gljivične infekcije. Ujedno to smanjuje suhoću i svrbež kože koji je uzrokovan tim gljivičnim infekcijama.
Također ga možete koristit za opuštanje stopala, pogotova nakon napornog dana ili ako ste duže nostili visoke pete.

Jabukovo sirće je prirodno sredstvo koje smanjuje i uklanja mrtve stanice kože, zadebljenja i druge nepravilnosti koje utječu na izgled vaših stopala.

Djeluje kao miris zbog svoje kiselaste prirode, tako da može pomoći osobama koje imaju problema sa smrdljivim nogama i prekomjernim znojenjem.

Jabukovo sirće ima manju količinu ocatne kisaline koja može dijelovati protiv bora i oštećene kože. Također ubrzava zacjeljivanje manjih rana.

Na kraju trebate znati da će jabukovo sirće vašim stopalima dati potrebnu vlagu i tako spriječiti pojavu suhe kože i ispucalosti peta.

Kako napraviti piling sa jabukovim sirćetom i sodom bikarbonom za stopala?

Postoji dosta načina kako možete koristiti kvalitetno i prirodno jabukovo sirće za njegu. Tako da imate nekoliko način kako možete uspješno da iskoristite jabukove sirće za njegu stopala.

Prije svega, trebate imati na umo da ne trebate koristiti jabukovo sirće izravno na kožu. To je iz razloga što imate neke sastojke koji mogu djelovati agresivno . Uvijek trebate razrijediti jabukovo sirće sa vodom kada ga koristite.

Najlakši način da koristite jabukovo sirće za njegu stopala jeste da napravite kupku u kojoj ćete dodati jabukovo sirće, vodu i neka esecijalna ulja.
Sastojci:

  • ½ šalice jabukovog sirćeta
  • 2 litre mlake vode
  • 10 kapi eteričnog ulja po vašem izboru
  • 1 žlica sode bikarbone (po izboru)

Način pripreke ove kupke (pilinga) za stopala:

  • Zagrijati vodu da postane mlada. Zatim dodajte jabukovo sirće.
  • Najbolje bi bilo da onda dodate u lavor. Dodajte kapi eteričnog ulja.
  • Sjednite u udoban mjesto i uroniti noge u kupku od 20 do 30 minuta.
  • Ako želite, dodajte žlicu sode bikarbone povećati piling efekat.
  • Ponovite tretman svake noće i za mjesec dana će vaša stopala izgledati odlično.

Jabukovo sirće i soda bikarbona za njegu stopala – Iskustva

Učinci ovog prirodnog lijeka mogu varirati od slučaja do slučaja. To je zato što sastojci djeluju drugačije na svaki tip kože. Nećete dobiti rezultate preko noći. Morate koristiti ovaj tretman dosljedno da bi vidjeli razliku. Jabukovo sirće obično nema nuspojave. Međutim, preporučujemo mali test prije nego što počnete sa punom primjenom.

Sigurni smo da će ovaj tretman ako ga koristite dosljedno dati predivan i lijep izgled vašim stopalima.

Advertisement
Advertisement