Kako očistiti lice sa uljem?

Ako imate vrlo masnu kožu, ova ulja možda i nisu vaš najbolji izbor kad je u pitanju hidratacije kože, iako mogu biti odličan način za uklanjanje šminke. Ako želite da vaša koža izgleda dobro hidratizirana i sjajna, ulja mogu biti jedan od najboljih saveznika.

Maslinovo ulje – Foto:Pixabay

Obratite pozornost na ove preporuke i otkrijte prednosti korištenja ulja za čišćenje kože. Vjerovali ili ne, postoje mnoge.

Dok su ulja uvijek smatrana kao nešto što treba izbjegavati kada je riječ o kozmetici, istina je da imaju višestruke koristi i mogu biti velika nadopuna redovnoj njezi lica.

Prije svega, ljudi sa suhom kožom mogu koristiti ova ulja na dnevnoj bazi. Ako imate normalnu kožu, s druge strane, dva do tri puta tjedno je dovoljno.

Ako imate kombiniranu ili masnu kožu, možete koristiti ulja za čišćenje lice ili za tjedno “održavanje”.
Ulja također mogu biti pri ruci i kada koži treba “hitan” tretman, kao što je noć nakon žurke kad ste nosili previše šminke ili vam je koža izrazito suha.

Koja ulja bi trebali koristiti za čišćenje kože?

Advertisement

Nisu sva ulja ista kada je riječ o njezi lica. U tu svrhu, najbolja su ona koja su izrađena od biljnih ulja, kao i eteričnih ulja – ne mineralna ulja.

Ova posljednja kategorija obično se koristi za hidratizaciju kože beba, a to ne znači da su ona loša ili toksična, nego jednostavno da ona nisu pogodna za odraslu kožu.

Koje prednosti ulja imaju za kožu

Među prednostima primjene biljnih ulja za kožu su ti što njeguje kožu, dopuštajući joj da diše.
Iako postoje i drugi proizvodi koji mogu biti jednako vlažni, mnogi od njih će začepiti vaše pore i uzrokovati akne.

Osim toga, primijetit ćete da vaša koža postaje svjetlija, više nije dosadna i beživotna. Ono što je važno je da uzmete u obzir svoj tip kože i koristite ispravan tip i količinu biljnog ulja.

Osim toga, i suprotno onome što možda mislite, ovi prirodni proizvodi neće uzrokovati diskoloracije, prištiće, ciste ili mitesere.

Ovi uvjeti se javljaju zbog hormonske neravnoteže, bakterija, nakupljanja mrtvih stanica kože ili kombinacije tih faktora.
Također je potrebno razumjeti da vaša koža proizvodi vlastita ulja, naravno, što je potrebno za normalno funkcioniranje kože.

Ulja također mogu zaštititi, izliječiti, i hidratizirati vašu kožu tako da ona može ispuniti sve svoje funkcije. Kada ga primijenjute, želite da radi za vašu kožu, a ne protiv nje, a prednosti nisu samo estetske.

U nastavku ćemo vam reći kako pripremiti tretman pomoću tri biljna ulja koje će biti vrlo učinkovita kada je u pitanju njega vaše kože.
Sastojci

Priprema

  • Da bi pripremili ovaj tretman trebate dodati jednake dijelove maslinova ulja i ricinusovog ulja u bocu.
  • Po želji, možete dodati dvije do tri kapi eteričnog ulja čajevca. Ono daje snažno antibakterijsko i ljekovito svojstvo koja će učiniti vaš tretman mnogo učinkovitijim.
  • Dobro izmiješajte sadržaj i prije svake uporabe.

Način korištenja uljane smjesme za čišćenje lica od šminke

  • Kada nanosite na kožu, koristite kružne pokrete na nekoliko sekundi kako bi se poboljšali efekti čišćenja.
  • Još jedna velika ideja je da koristite pamučne jastučiće koje su natopljene u toplu vodu i ostavite ih na koži jednu minutu. Možete koristiti te iste pamučne jastučiće za uklanjanje mješavine ulja s lica, uvijek koristeći kružne pokrete. Nakon toga, sve što trebate učiniti je da osušite lice s mekim ručnikom i nanesite tonik.
  • To je idealno rješenje za uklanjanje šminke, jer osim što je učinkovito, 100% je prirodno.
  • Ako imate masnu kožu, možete koristiti ulja i na dnevnoj bazi, ali ne zaboravite oprati kožu pomoću dobrog sapuna.

Prijedlozi na temelju vašeg tipa kože

  • Ako imate masnu kožu, preporučamo da koristite mješavinu 30% ricinusovog ulja i 70% maslinovog ulja.
  • Ako je vaša koža ujednačenija, mješavina od 20% ricinusovog ulja i 80% maslinovog ulja je najbolja.
  • Na kraju, ako imate kombiniranu kožu, pokušajte miješanje samo 10% ricinusovog ulja s 90% maslinovog ulja. To je tako jednostavno.
Advertisement
Advertisement