Namirnice koje sadrže najviše toksina

Naša tijela apsorbiraju tisuće toksina svaki dan koji dolaze iz hrane koju jedemo. U hranu se može dodati toksin kao kemilikalja, neki prirodni toksin ili je hrana GMO. Želite li znati koje namirnice sadrže najviže toksina? Sve ćemo vam detaljno objasniti u ovome članku.

Tunjevina

Ako imate velike količine toksina u tijelu to može uzrokovati sljedeće:

  • Promjene u crijevnoj flori
  • Promjena imunološkog sustava
  • Zadržavanje tekucine
  • Nesanicu
  • Lošu apsorpciju hranjivih tvari

Iako ne možemo učiniti mnogo što se tiče same hrane, ono što možemo učiniti je jesti namirnice koje imaju manje toksina. Jeste li znali da postoje namirnice koje imaju vrlo visoku količinu štetnih tvari? Ako to niste znali, navest ćemo 6 namirnica koja dodaju toksine u vaše tijelo.

Namirnice sa najvišim sadržajem toksina.

Advertisement

Kao što smo ranije spomenuli, ove namirnice koje sadrže pouno toksina su štetne, ali to ne znači da ih morate prestati jesti. Jednostavno ih jedite umjereno. Važno je znati da ako imate prehranu sa namirnicama koje sadrže toksine, trebate uravnotežiti vježbanjem, voćem i povrćem koje pomaže očistiti tijelo i održavati ravnotežu hranjivih tvari.

Meso

Advertisement

Meso sadrži dosta toksina zbog količine hormona i drugih tvari koje sadrži , kao što su clembuterol i elbenzopiren. Dokazano je da su ti aditivi kancerogeni. Zbog toga povećavaju vjerojatnost oboljevanja od leukemije ili karcinoma želuca.

Tuna

Iako je tuna zdrava i ukusna, sadrži visoku razinu žive. To može završiti degeneracijom živčanog sustava, osobito u fetusima. Jedan od razlogašto tuna sadrži toksine je zbog lošeg hlađenja i konzervansa.

Mlijeko

Kravlje mlijeko posebno je toksično. Tijekom procesa pasterizacije, mlijeko stječe znatnu količinu toksina. Mlijeko, iako pasterizirano, sadrži oko 60 hormona, dioksina i antibiotika koji potiču razvoj raka.

Kukuruz

Kukuruz je druga hrana s najvišim sadržajem žive, nakon plodova mora. Kad se kukuruz ne osuši ispravno, zagađen je aflatoksinom. Ova skupina kemijskih spojeva, izvedena uglavnom od gljivica, u velikoj su mjeri glavni uzroci raka i pothranjenosti kod ljudi.

Sir, jaja i mliječni proizvodi

Slično kao sa kravljim mlijekom. Mliječni proizvodi sadrže iste toksine koje sadrži njihov primarni sastojak (mlijeko). Oni mogu sadržavati više od njih zahvaljujući drugim procesima koji se provode. Oni koji se nalaze na ovom popisu su, više od svega, visoki sadržaj toksina u masti.

Konzervirana hrana

Konzervirana hrana oduvijek je bila malo sumnjiva zbog kemikalija koje se koriste za očuvanje. U posljednje vrijeme, studije su otkrile da većina limenki imaju premaze s tragovima bisfenola. Poznato je da ova tvar uzrokuje dijabetes i pretilost.

Izbjegavajte i uklonite toksine iz tijela

Istina je da postoje mnoge namirnice koje sadrže dosta toksina. Ipak, postoji i dug i opsežan popis namirnica koja služi za njihovo uklanjanje i pročišćavanje od toksina tijela.

Među navedenim nalazimo sljedeće:

  • Jabuke
  • Luk
  • Maslinovo ulje
  • Limun
  • Grožđe

Postoji mnogo drugih. Preporučamo ih da ih jedete u svakom obroku kako bi stvorili uravnoteženu prehranu.

Izbjegavajte prejedanje

Bilo da jedete zdravu hranu ili junk food, prejedanje je vrlo štetno za vašu jetru, bubrege i crijeva. Kada previše jedemo, naše tijelo djeluje dvostruko teško. To otežava uklanjanje toksina i ometa probavu.

Kontrolirajte konzumiranje soli

Sol je štetna za bubrege, pa je preporučljivo jesti hranu sa niskim sadržajem soli.

Vježba

Vježba je izvrsna metoda eliminiranja toksina, zahvaljujući znoju. Također vas drži zdravo i u formi.

Izbjegavajte zatvor

Ovo je način da se oslobodite puno otpada u tijelu. Ako patite od konstipacije, budite sigurni i vježbajte, neka prehrana bude bogata vlaknima i pijte puno vode da redovito idete u wc.

Advertisement