Najbolji čaj za vašu krvnu grupu

Čajevi su nešto što najviše pijemo ovih hladnih dana. Veliki izbor istih nas stavlja u nedoumicu koje da odaberemo, koji su dovoljno zdravi i koji su baša nama potrebni.

Čajevi

Dopustite da vam krvna grupa kaže koje čajeve piti.

Krvna grupa 0

Advertisement

Osobe koje imaju krvnu grupu 0 su ‘mesni’ tipovi i trebale bi izbjegavati mlijeko, mahunarke i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želučana kiselina. Čajevi koji se preporučuju osobama s krvnom grupom 0 su na osnovi đumbira, ginsega, zelenog čaja Sencha i čaja Mateu, koji je poznata zamjena za kavu. Idealan izbor čajeva za njih je mješavina Sencha, ginsenga i đumbira, a umjesto kave čaj Mateu ili čisti japanski zeleni čaj Sencha.

Krvna grupa A

To su jako emotivne i analitičke osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrijednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kava ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpunit svakodnevnim ispijanjem odgovarajućeg čaja. Čajevi za ljude s krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj Gunpowder, čaj od čistog cvijeta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ying Hao, te mješavina stolisnika, nevena i majčine dušice.

Krvna grupa B

Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, kroničnom umoru i nemirnom snu. Imaju otporan metabolizam, ali slabu obranu od bakterija, u prvom redu Escherichie coli. Trebalo bi da piju vrhunski mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imuno mješavinu od bazge, Rooibos, kadulje i melise.

Krvna grupa AB

Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Trebali bi se usredotočiti na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, mentu, božur, sandalovinu, te napitke od riže. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mješavina vrhunskog zelenog čaja i mente ili sejak i pečeni riža. Za muškarce s krvnom grupom AB posebno se preporučuje mješavina koprive, mente, kataube i Rooibos.

Advertisement