Med i jabukovo sirće protiv celulita

Celulit se stvara akumulacijom masnih naslaga ispod površine kože. To je gotovo uvijek u području kukova i zadnjice. To je jedan od najčešćih problema kod žena, pogotovo kada postoji prekomjerna tjelesna težina, pretilost, genetska ili hormonska stanja. Celulit se odlikuje pojavom malih rupica na površini kože, čineći vašu kožu malo poput narančine kore. Iako to nije ozbiljan zdravstveni problem, to bi mogao biti znak zadržavanja tekućine ili problema s cirkulacijskim ili limfnim sustavima. Srećom, postoje mnogi proizvodi i tehnike koje pomažu smanjiti pojavu celulita i učiniti vašu kožu zdravijom i glatkom.

Med – Foto:Pixabay

Željeli bismo iskoristiti priliku da podijelimo prirodni recept od meda i jabukovog sirćeta koji može pomoći protiv celulita.

Borite se protiv celulita sa medom i jabukovim sirćetom

Advertisement

Jabukovo sirće u kombinaciji s medom bio je alternativni tretman za smanjivanje celulita već godinama. Oba sastojka sadrže antioksidante i organske kiseline. To će pomoći detox vašeg tijelo i time će limfni sustav bolje funkcionisati. Vlakna i esencijalni vitamini u njima potiču pravilnu probavu masti u vašem crijevu. Ovo je ključ za smanjenje akumulacije masnoća ispod kože.

Također zadržavaju lipide u krvi, pomažu smanjiti kolesterol i spriječiti druga stanja koji mogu utjecati na vašu kvalitetu života.

Jabukovo sirće i med imaju prirodne tvari koje poboljšavaju vaš metabolizam. To će povećati potrošnju kalorija i pomoći vam da izgubite na težini.

Umjerena konzumacije pomaže u izbacivanju toksina nakupljenih u vašem krvotoku, čime se poboljšava i sama cirkulacija krvi.

To kontrolira bilo kakvu prekomjernu upalu tjelesnih tkiva. Također pomaže u smanjenje zadržavanja tekućine koja je također povezana s celulitom.

Valja istaknuti da je ovaj recept prirodno alkalan. Drugim riječima, jednom kada uđe u vaše tijelo, pomaže u reguliranju pH vrijednosti vaše krvi. Ovo zauzvrat pomaže u sprječavanju bolesti.

Jabukovo sirće i med – Kako pripremiti

S ovim prirodnim receptom, ne samo da ćete se boriti protiv celulita iznutra, također ćete:

  • Poticanje detoksikacije tijela i jačanje imunološkog sustava.
  • Sprječavanje kroničnih zdravstvenih problema
  • Poboljšanje zdravlja kože.

Međutim, važno je pojasniti da ovo nije čudotvoran lijek protiv celulita. Uostalom, vaši će rezultati ovisiti o drugim dijelovima vašeg životnog stila, poput vaše prehrane, tjelesne aktivnosti i vanjskih tretmana.

To znači da biste dobili najbolje rezultate, morat ćete temeljito promijeniti svoj stil života. Morat ćete usredotočiti svoje napore na borbu protiv akumulacije masnoća koja se podudara s ovim stanjem.

Važno je napomenuti da jabukovo sriće i med trebaju biti 100% organski . Iako možete pronaći više raznih vrsta jabukovog sirćeta i meda, organski proizvedeni su jedini način iskoristiti sve zdravstvene prednosti koje nude.

Pogledajmo sada kako to napraviti i pripremiti ovaj prirodan način borbte protiv celulita iznutra.
Sastojci

  • 2 žlice organskog jabukovog sirćeta (20 ml)
  • 1 šalicu tople vode (200 ml)
  • 1 žlica prirodnog meda (25 g)

Priprema

  • Pomiješajte dvije žlice jabukovog sirćeta u čašu tople vode i zasladite žličicom meda.
  • Jednom dobro izmiješano, spremno je za konzumaciju.

Kontraindikacije – Mjere opreza

Nema zdravstvenih rizika za uzimanje malih količina jabukovog sirćeta. Međutim, nikada ne premašite preporučenu dozu u ovom receptu.

Previše kiseline može izazvati probavne smetnje, proljev i pretjeranu proizvodnju želučanih kiselina.

Osjećam bol u trbuhu ili upalu nakon konzumiranje, odmah prestanite piti mješavinu jabukovog sirćeta i meda.

Nije dobro uzeti jabukovo sirće nerazrijeđeno jer može oštetiti zubnu caklinu i utjecati na zaštitnu sluz obloženu vašem želucu. Tako da je bitno da jabukovo sriće prije konzumacije razrijedite sa vodom.

Advertisement