Maska od jabuke protiv bora na licu

Ova maska od jabuka protiv starenja omogućit će vam da dobijete najviše od onog što jabuka pruža za kožu, uz dodatak mnogih prednosti meda. Naša koža se mijenja tijekom godina i kad smo došli do određene faze u životu, normalno je da se blage linije i bore počinju pojavljivati, one odražavaju dob.

Jabuke – Foto:Pixabay

Trenutno, u kozmetičkoj i medicinskoj industriji, napravljen je važan napredak u vezi tehnika i proizvoda za prevenciju i smanjenje znakova starenja. Većina ljudi pokušava izgledati mlađe, što duže.

Veliki problem je to što smo sada, u današnjem modernom načinu života, konstantno podvrgnuti onečišćenja okoliša, UV zrakama, sjedilačkom načinu života, zajedno s drugim čimbenicima koji ubrzavaju proces starenja za kožu i tijelo. Sve ovo uzrokuje da pojedinci stare ranije. U pokušaju da se smanji utjecaj slobodnih radikala i drugih sredstava koja imaju negativan učinak na kožu, kozmetički stručnjaci sada preporučuju uzimanje određene svakodnevne njegu kako bi pružili potrebne hranjive tvari koje koža treba da bi se obnovila i ostala mlada. Ovi koraci mogu se nadopuniti korištenjem krema protiv bora ili starenja, koje sadrže koncentrirane aktivne sastojke koji mogu obnoviti kožu. Ovi komercijalni proizvodi, međutim, općenito su vrlo skupi, te su izvan dosega za mnoge ljude. Dobra vijest je da postoje prirodni sastojci koji su dostupni svima. Oni se mogu koristiti za pripremu domaćih tretmana protiv starenja. Govorimo o uobičajenom voću, jabuka,koja je bogata antioksidansima i drugim spojevima koji koriste koži.

Koristi jabuke za kožu

Advertisement

Postoje različite sorte jabuka diljem cijelog svijeta, od kojih je većina slična po svojoj količini hranjivih tvari.

Ovo voće se preporučuje u dijetama, ali je odlično i za kožu, zbog visoke razine vitamina C i beta-karotena, koji zajedno s antioksidativnim spojevima pomažu blokiranju slobodnih radikala. Ove molekule prekidaju staničnu funkciju.

Jabuke daju vlakna, što je nužan spoj za dobru probavu i potiče rad crijeva. Ona također sadrži i pektin, što je ugljikohidrat koji poboljšava funkciju crijeva, uklanjanje toksina koji su odgovorni za različite kožne probleme. Prvenstvena prednosti za kožu pripisuje se jabučnoj kiselini i vinskoj kiselini. Ova dva aktivna sastojka pomažu da se koža oslobodi od nakupljenih mrtvih stanica kože, prvenstveno na licu. Jabučna kiselina je prisutna u znatnoj količini u kiselim jabukama, iako je također pronađena, u manjoj mjeri, u vinu, jabukovači i ostalim plodovima. Vinska kiselina je također dostupna u jabukama kao i u određenim vinima.

Maska od jabuke protiv bora na licu

Zbog svojih spojeva i aktivnih tvari, jabuka je postala savršeno voće za pripremu maske za oporavak i prehrane loše održavane kože lica.

Ova anti-aging maska od jabuke je jednostavna za pripremu, a namijenjena je kako bi se maksimalno iskoristili antioksidansi, hidratantne kreme, diuretici i vitamin E iz jabuke. Oni su savršeni za smanjenje znakova starenja.
Sastojci

  • 1 zelena jabuka, izrezana na kocke
  • 1 žlica meda (25 grama)
  • 2 žlice mlijeka (30 mL)

Upute

  • Stavite jabuke i mlijeko u blender i izmiksajte u jedinstvenu smjesu.
  • Nakon što su izmiksane u smjesu (bez grudica) dodati med i dobro izmiješati.

Metoda nanošenja maske od jabuke protiv bora

  • Prije nanošenja maske na lice, vrat i prsa, vrlo je važno da koristite kremu ili sredstvo za čišćenje kako bi bili sigurni da vaša koža nema više šminke ili prljavštine, što bi moglo biti apsorbirano tijekom dana.
  • Nakon što je Vaša koža čista i svježa, nanesite dobru količinu paste ujednačeno od prsa do čela.
    Budite oprezni kako bi izbjegli područje oko očiju. Ne bi trebala doći u dodir s rubovima očiju jer može izazvati iritaciju. Da bi to spriječili, postavite nekoliko kriški krastavca ili kriške krumpira na vaše oči.
  • Pustite da maska odstoji 20 minuta, a zatim isperite hladnom ili mlakom vodom.

Zapamtite, ovo je najbolje učiniti uveče prije odlaska u krevet, što će omogućiti prehrambeim sastojcima ove maske da djeluju dok se odmarate.

Advertisement
Advertisement