Ljekovite biljke za detoksikaciju gušterače

Za održavanje visoke kvalitete života trebamo da naše tijelo funkcionira po planu. To nije uvijek lako jer ponekad loša prehrana može uzrokovati upali i nakupljanje toksina. Danas ćemo vam govoriti o ljekovitim biljkama za prirodnu detoksikaciju gušterače.

Bokvica

Zdravlje gušterače

Advertisement

Vi vjerojatno znate nekoga ko ima problema sa gušteračom.

Bez sumnje, jedan od najozbiljnijih bolesti povezanih sa ovom organom je rak. No, većina drugih problema koji se odnose na gušteraču su zbog inzulina –kao što ste naučili, gušterača je žlijezda koja je odgovorna za proizvodnju želučane kiseline koje omogućuju probavu hrane koju jedemo.

Ujedno gušterača proizvodi inzulin i pomaže regulirati šećer u krvi. Zahvaljujući ovom organu izbjegavamo oboljevanje od dijabetesa.

Gušterača je jako bitan organ i trebamo dosta računa da vodimo o njenom zdravlju. Želite li znati koje ljekovite biljke su odlične za prirodan način detoksikacije gušterače a i poboljšavaju njenog zdravlje? Samo nastavite čitati ovaj članak.

Ljekovite biljke za prirodnu detoksikaciju gušterače i njeno zdravlje

Zeleni čaj

Zeleni čaj je prirodni antioksidans i svaki dan otkirvamo nešto novo o ljekovitim svojstvima ovoga čaja.

Možda ćete biti zainteresirani ako znate da je nedavna studija objavljena u časopisu Metabolomics objašnjava da dnevna konzumacija zelenog čaja pomaže u promicanju zdravlja gušterače i štiti od razvoja raka.

Ključ za to je biološki spoj naziva EGCG (epigalokatehin-3-galat), koji je prisutan u zelenom čaju. On inhibira stanice raka gušterače od formiranja ili reprodukcije. Očito to nije lijek, ali to može pomoći smanjiti rizik od raka gušterače.

Popiti šalicu zelenog čaja svaki dan.

Čaj od bokvice i slatkog korijena (sladić)

Advertisement

Znate li o zdravstvenim prednostima od miješanja ove dvije ljekovito bilje? Sigurno ćete zavoljeti ovaj ljekoviti čaj od bokvice i sladića.

Dodajte malo korijena sladića i jednu žilicu bokvice(suhe) u šolju vruće vode – odlično za detoksikaciju gušterače.

Sladić sadrži molekulu koja pomaže kontrolu glukoze na staničnoj razini, također djeluje kao anti-upalni agens i pomaže liječiti gušteraču.

U kombinaciji s trputac(bokvicom), slatki korijen(sladić) je savršen način da se izbjegne nastanak pre-dijabetes stanja kao što su otpornost na inzulin.

Čaj od ružmarina i kadulje za gušteraču

Ovo je izvrstan čaj čiji okus će vam se svidjeti. To je također odlično za piti nakon večere.

Osim što pomažu zdravlju vaše gušterače, on također djeluje kao sredstvo za opuštanje mišića, koji pomaže promicati osjećaj opuštenosti.

Ružmarin u osnovi pomaže smanjiti upalu i radi detoksikaciju gušterače, najbolje kada se konzumira jednom dnevno.

Dodajte grančicu ružmarina i dva lista kadulja u vodu i stavite da kuha. Neka kuha pet minuta. Dodajte malo meda na ovaj čaj.

Mlijeko čička – Zdravstvene prednosti

Mlijeko čička možete pronaći u trgovinama prirodne hrane ili u ljekarnama. Ova biljka sadrži silimarina, flavonoid koji pomaže liječiti i poboljšavaju funkciju jetrue i gušterače.

Za ljude koji boluju od bolesti masne jetre ili upale gušterače, to ga čini idealnim lijekom.

Osim toga, antioksidansa i anti-upalni svojstva silimarina mogu pomoći stimulirati rast novih stanica jetre.

Mlijeko čička obično se dodaje u većini detoksikacijskih terapija za čišćenje jetre i gušterače.

Ako ste zainteresirani za učenje više o ljekovitosti ove biljke, uvijek možete konzultirati svog liječnika ili ljekarnika.

Možete nabaviti mlijeko čička u obliku kapsula.

Detoksikacija gušterače – Savjeti i iskustva

Od ljekovitih biljaka koje smo spominjali ovdje, odabrati onu koja vam se najviše sviđa i piti taj čaj dva puta dnevno. U idealnom slučaju, trebali piti zeleni čaj na redovnoj osnovi, a zatim ga nadopuniti sa još čaja po želji.

Advertisement