Kora od banane – Zanimljivi načini korištenja

Vjerojatno mnogi od vas već znaju da je kora od banane može biti od velike pomoći u vašem domu. Ovo su neke od njenih najvažnijih koristi u kućanstvu:

Kora od banane

Izbjeljivanje zuba

Advertisement

Banana kora može biti vrlo učinkovia u izbjeljivanju zuba. Jednostavno trljati zube sa korom od banane nekoliko minuta dnevno, a vi ćete primijetiti znatnu razliku u roku od nekoliko tjedana.

Psorijaza

U samo nekoliko dana, kora od banane može izliječiti psorijazu. Utrljajte koru od banane na zahvaćena područja jednom ili dva puta na dan. Također će to smanjiti svrbež kože.

Glavobolja

Zbog velikog udijela kalija, može vam pomoći liječiti uzrok boli. Uzmite koru od banane i držite je na čelu ili na poleđini vrata.

Akne

Utrljajte koru banane na zahvaćena područja svake večeri prije odlaska na spavanje, kako bi se smanjila upala, iritacije i spriječilo pojavljivanje novih akni.

Bradavice

Banana kora također može vam pomoći eliminirati bradavice. Možete se staviti komad kore na bradavicu i osigurajte sa zavojem, ili možete trljati unutarnju stranu kore na zahvaćeno područije.

Modrice

Kora od banane može ubrzati proces ozdravljenja modrica, zbog svojih snažnih regenerativna svojstva.

Prirodno sredstvo za poliranje

Kora od banane može biti vrlo korisna u vašem dom. Može pomoći da se vrati sjaja vašem namještaj, posuđe, za poliranje cipela i čak možete ih koristiti za očistiti prašinu i prljavštinu sa lišća vaših biljaka.

Ugrizi insekata

Kako bi se smiriti kožu i smanjili svrbež, trebali bi utrljati koru od banane na mjesto gdje vas je ugrizao insekt

Osip i svrbež

Kora od banane je nevjerojatna u olakšavanja osip i svrbež. Jednostavno trljati koru od banane na zahvaćena područja dva puta dnevno dok ne nestane.

Advertisement