Koloidno ionsko srebro – Upotreba za zdravlje – Nuspojave

Koloidno srebro je tekućina koja se koristi u liječenju raznih bolesti već stoljećima, a napravljeno je elektrolizom čisto elementarnog srebra u destiliranoj vodi. I ako nije uobičajeno da se koristi u konvencionalnoj medicini, sve veći broj istraživanja potvrđuje da bi se trebalo koristiti ili da ga svaka osoba koja voli prirodne lijekove treba imati u svome ormariću.

Koloidno ionsko srebro

Koloidno ionsko srebro

Što je koloidno srebro i zašto se koristi?

Advertisement

Koloidno srebro ili ionsko srebro je termin koji se koristi za opisivanje sitnih čestica srebra suspendiranih u tekućini. Veličina srebrnih čestica u koloidnom srebru varira, ali neke su toliko male da se nazivaju nanočesticama. To znači da su manje od 100 nanometara i nevidljive golim okom.

Povijesno gledano, srebro je korišteno kao univerzalni lijek za različite infekcije i bolesti zbog svojih antimikrobnih svojstava. Zapravo, najstariji zabilježeni primjer korištenja srebra kao medicinskog tretmana datira iz Han dinastije u Kini (1500. pr. Kr.).

Međutim, koloidno srebro je brzo napušteno početkom 20. stoljeća kada su otkriveni antibiotici i utvrđeno je da su učinkovitiji od koloidnog srebra u liječenju zdravstvenih stanja i bolesti.

Od 1990-ih, koloidno srebro je počelo ponovno dobivati popularnost kao alternativna medicina, s pobornicima koji tvrde da može zamijeniti antibiotike ili druge medicinske terapije u liječenju bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija.

Manji broj ljudi ide toliko daleko da tvrdi da pomaže u liječenju stanja poput Lyme bolesti, tuberkuloze, HIV-a, pa čak i raka. Međutim, nema istraživanja koja podržavaju ove tvrdnje.

Danas, oni koji koriste koloidno srebro uzimaju ga kao oralni prehrambeni dodatak ili ga nanose izravno na kožu.

Koloidno srebro -Prednosti:

Protiv upala

Koloidno srebro se može koristiti površinski da pomogne oporavak, ubrzati proces ozdravljenja i ublažiti bol i nelagodu uzrokavanu upalom i oteklinom.

National Institutes of Health pregledao njegove učinke na upalu kože kod svinja, a znanstvenici su otkrili da je oporavka u svinja tretiranih s koloidnim srebrom dogodila u 72 sata, a koža od drugih svinja je još uvijek upaljena.

Protiv prehlade i gripe

Advertisement

Zbog svojih snažnih antimikrobnih svojstava, koloidno srebro smanjuje duljinu i simptome gripe i prehlade. Ali talijanska Agencija za lijekove navodi da koloidno srebro nebi trebala koristiti djeca mlađa od 12 godina.

Anti – sve

To je veliki prirodni antibiotik, zbog svojih snažnih antimikrobna svojstva. Naime, on je čak bio korišten u starom Rimu i Grčkoj za očuvanje hrane i pića. Učinkovito ubija bakterije, viruse i gljivične infekcije.

Studija provedena u Tajvanu otkrili da koloidno srebro može eliminirati super-antibiotik otporne MRSA i Pseudomonas aeruginosa. Osim toga, u suradnji s antibioticima, vrlo je učinkovit protiv MRSA i stafilokokom infekcija.

Da budemo konkretni, znanstvenici u 1980 godini je napravio istraživanje u kojima je 650 različite patogena izlozio malim količinama srebra i svi patogenis u bili uništeni nakon izlaganja srebru.

Za liječenje infekcije uha

Infekcije uha su rezultat bakterija, pa čak i gljiva, pa su lijekovi na recept ne daju rezultate kao što su oni napravili da rade protiv određenih klasa bakterija.
Ipak, zbog svojih snažnih svojstava, koloidno srebro uspješno liječi infekcije uha. Vi samo treba dodati nekoliko kapi u uho 1-2 puta u toku dana, sve dok nepobijedite infekciju uha.

Jednostavne kože bolesti

Stanje kože može biti bolno i neugodno, poput prištića, psorijaza, crvene, upaljene kože, mitesera, ciste. Oni su često rezultat gljivica, virusa i bakterija, tako da koloidno srebro može ponuditi veliku korist jer će ubrzati proces popravljanja oštećenih tkiva. Svake noći primjenjujte koloidno srebro na zahvaćena mjesta na koži i upala će se smanjiti za nekoliko dana.

Koloidno srebro lijek za grlobolju

Trebali bi ispirati grlo sa koloidnim srebrom kako bi se eliminirale patogene u grlu koje su razlog za grlobolju. Uzmite 2 žilice koloidnog srebra i ispirite grlo par minuta. Nakon toga ispljunite kako bi se oslobodili mikroba u ustima. Ponovite ovo 5 puta u toku dana, sve dok ne osjetite olakšanje. Možete ga koristiti kao sprej za grla i koristiti ga nekoliko puta u toku dana.

Za liječenje upale sinusa

Kada su sinusi upitanju, kad ste stalno osjećati nepodnošljivu bol i pritisak u licu, znatno će pogoršati svakodnevni život. Konvencionalna terapija uključuje steroide, analgetike i antibiotici, ali njihova upotreba dovodi do brojnih nuspojava. Stoga, trebali biste koristiti prirodni lijekovi.

Studija objavljena u International Forum za alergije i nosa u 2014. godini ukazuje na upotrebu koloidnog srebra u obliku nazalnog spreja. Trebali bi nagnuti glavu unatrag, i sipati nekoliko kapi u nosnu šupljinu.

Oslobodite se posjekotina, opeklina i ogrebotina

Koloidno srebro potiče proces zacjeljivanja kože i tkiva, te u isto vrijeme, ublažava upale, tako da je pogodno za liječenje manjih posjekotina i ogrebotina.

Za liječenje upale pluća

Dr. Axe sugerira da sposobnost antibiotika u borbi protiv bronhitisa ili upale pluća je ograničen. Stoga, u slučaju virusne upale pluća, antibiotici jednostavno ne mogu dati pozitivne učinke.
Kao što ubija mnoge patogene, koloidno srebro učinkovito djeluje na upalu pluća. Možese gutati ili interno udahne u pluća s nebulizatora. Prema riječima dr Axe, žličica tri puta dnevno 10-15 minuta mogu tretirati upale pluća u nekoliko dana!

Izvrstan za životinje

Koloidno srebro nije učinkovit samo u slučaju ljudi. Naime, odlično pomaže i životinjama. To se može koristiti za liječenje manjih posjekotina, infekcija rane, lišajeva, infekcije uha kod pasa. Preporučljivo je da vašem pas dajete od 5 do 10 kapi oralno, dva puta dnevno.

Kada se koristi površinsko za rane, sipati koloidnog srebra na pamuk obrisak i primijeniti na zahvaćena područja nekoliko puta dnevno. U slučaju infekcije uha, uliti nekoliko kapi u uho svakodnevnom do deset dana.

U slučaju mačke, koloidno srebro se može koristiti za liječenje mačaka, kao što su mačji akne, MRSA, kožnih problema i gljivične infekcije.

Uklanja neprijatne mirise

Koloidno srebro može učinkovito ukloniti sve neugodne mirise kućnih ljubimaca u kući i ostaviti svjež miris.

Sve što trebate jeste pomiješati malo destilovane vode i koloidnog srebro, i natopiti neku tkaninu, po mogučnosti pamučnu. Tu tkaninu ostavite na mjesto gdje vaš kućni ljubimac spava.

Savršeno za pranje voća i povrća

Ako ne možete uzgojiti svoje vlastite, organsko povrće i voće, te bi trebao pronaći način za uklanjanje svih kemikalija pronađena u voći i povrću.

Pomiješajte pola šalice octa i jednu šalicu vode, dobro promiješati i dodati 2 žličice soli. Ostavite ga da se otopi i promiješati u ¼ šalice koloidnog srebra.

Natapanje svježeg voća i povrća u ovom mix 5 minuta te ih isperite. Na taj način ćete konzumirati čiste proizvode koji ne sadrže kemikalije koje mogu naštetiti vašem zdravlju.

Izvrsno za vrtlare

Koloidno srebro može liječiti biljni gljivice i drugih infekcija koje oštećuju vaše usjeve i cvijeće.

Trebali bi dodati koloidni srebro , razrijediti sa destiliranom vodom, ulijte ga u sprej bocu i primijeniti na pogođenim dijelovima biljke.

Sačuvajte cvijeće svježim

Dodati malo koloidnog srebra u vazu gdje čuvate svoje cvijeće. Dodavanje koloidnog srebra na u vodu učinilo je cvijeće da ostanu zdravo i u savršenom stanju, sa svježim boje za dvostruko duže od cvijeće koje je bilo samo u vodi.

Koloidno ionsko srebro – moguće nuspojave

Osobe koje uzimaju koloidno srebro na usta možda neće odmah doživjeti nikakve nuspojave, a istraživanja o tome kakvi su kratkoročni učinci su ograničena. Većina zabrinutosti odnosi se na dugoročne učinke upotrebe koloidnog srebra.

Tijekom vremena, čestice srebra nakupljaju se u tijelu. Ugrađuju se u organe i tkiva, posebno u kožu. To može dovesti do trajnog, deformirajućeg stanja nazvanog argirija.

Argirija uzrokuje plavičasto-sive promjene u tkivima. Prvo pogađa desni, a zatim kožu, oči, nokte i dublje slojeve tkiva.

Argirija je najčešće prijavljena nuspojava nakon dugotrajne upotrebe koloidnog srebra. Ostale uobičajene nuspojave povezane s dugotrajnom upotrebom koloidnog srebra uključuju:

  • Ocularnu argirozu
  • Promjene boje noktiju

Nije jasno koliko je toksično srebro za unutarnje organe. Studije na životinjama pokazuju da je srebro povezano sa:

  • Poremećajima jetre i bubrega
  • Reproduktivnim rizicima
  • Hipertrofijom lijeve klijetke srca
  • Trombocitopenijom (niski broj trombocita)
  • Poremećajem zgrušavanja
  • Proteinurijom (protein u mokraći)

Nadamo se da sada znate mnogo više o koloidnom ili ionskom srebru i kako ga možete iskoristiti, samo budite oprezni radi nuspojava.

Advertisement