Koje namirnice povećavaju plodnost?

Žene koje pokušavaju zatrudnjeti mogu znatno poboljšati sive šanse ako konzumiraju sljedeće namirnice za koje je dokazano da mogu povećati plodnost. Ovih 10 namirnica će riješiti sve moguće nedostatke vitamina i minerala koji mogu biti na putu za muškarce i žene. U ovom članku ćemo vam objasniti koje su to najbolje namirnice za plodnost i kako ih konzumirati.

Avokado

Maca

Advertisement

Maca je vrlo energizirajuća biljka i snažan endokrini regulator koji se često preporučuje za žene s različitim poremećajima hormona i neplodnosti. Osim toga, to povećava libido i za muškarce i žene. Žene koje imaju problema sa arterijskom hipertenzijom i ne poduzimaju ništa protiv toga bi trebale imati na umu da maca može marginalno podići vaš krvni tlak. Također biste trebali imati na umu da, prema nekim studijama, korištenje maca kao sredstvo povećanja plodnosti može također povećati vjerojatnost blizanaca.

Pivski kvasac

Kvasac koji se koristi za proizvodnju piva ima niz zdravih svojstava, jer je bogat vitaminima i mineralima. Ima visok sadržaj proteina i esencijalne aminokiseline, kao i dobru količinu vitamina B, željeza, kroma, cink (regulator hormona) i drugih minerala. Osim toga, sadrži puno folne kiseline, što je neophodno za trudnoću.

Pšenica

Iako sjemenke pšenice imaju mnoga svojstva, zaista se ističe zbog visoke razine vitamina E. Deficit vitamina E ponekad može biti uzrok neplodnosti. Kako se to nebi dogodilo, svakog jutra možete uzeti čajnu žličicu pšeničnih klica s malo soka – obično dolazi u obliku praha ili kao ulje koje je također sjajno kada se nanosi izravno na kožu.

Pčelinji – pelud – polen

Pčelinji pelud se preporuča povećati plodnost posebno za muškarce i žene koji imaju problema. Osim toga, on također povećava libido i energiju. Od ostalih hranjivih tvari, pelud sadrži mnogo cinka. Možemo uzeti 2 žlice dnevno.

Avokado

Ovo ukusno voće nutricionistički je izvrsno. Također je izvor vitamina E koji povećava plodnost i poboljšava funkcioniranje spolnih organa. Neke studije su pokazale da jedući avokado možete povećati šanse za uspješnu trudnoću u medicinskim tretmanima za nepdlosnosti povećati proizvodnju jajnih ćelija.

Avokado se može jesti kao slatko ili slano, kao kriške ili u komadiće, a hrana koja se preporučuje posebno za ljude koji ne konzumiraju puno životinjskih bjelančevina.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje, koje se često hvali zbog svojih prekrasnih svojstava, trostruko povećava vjerojatnost trudnoće jer poboljšava ne samo plodnost žena već i muškaraca. To je neophodan sastojak u našem kuhanju, ali uvijek trebamo pokušati pobrinuti se da ga jedemo sirovo i kupiti samo ekstra djevičansko, a ako je moguće, konzumirajte barem jednu ili dvije žlice dnevno uz obroke.

Đumbir

Đumbir je snažan afrodizijak koji za muškarce povećava broj spermija i poboljšava pokretljivost spermatozoida, iako je također preporučljiva za žene. Može se pripremiti kao čaj koji je ukusan s malo meda i limuna.

Laneno ulje

Laneno ulje je bogato Omega 3, esencijalnim aminokiselinama koje su neophodne za dobru plodnost. Trebamo uzeti žlicu dnevno, sirovo, ili možemo mljeti sjemenke (s mlinom za kavu) i dodati ih u salate, juhe, rižu, smoothije, sokove itd.

Suncokretovo ulje

Suncokretovo ulje je znatno podcijenjeno protiv maslinovog ulja, ali u stvarnosti ima puno korisnih svojstava za vaše zdravlje. To je izvrstan izvor vrijednog vitamina E. Možemo ga kombinirati i zadržati na rotaciji s maslinom i lanenim uljem, budući da svaka od njih ima svoje prednosti koje treba iskoristiti.

Orašasti plodovi

Neke studije su pokazale da jedenje orašastih plodova dnevno poboljšava oblik, pokret i vitalnost spermija, ako se konzumira propisana u trajanju od najmanje 12 tjedana. Za muškarce koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu, trebamo olakšati potrošnju na jedan šaku dnevno.

Uključujući ovih deset namirnica u svakodnevnu prehnu možemo poboljšati opće zdravlje i značajno povećati mogućnost trudnoće.

Advertisement