Kako koristiti lanene sjemenke za mršavljenje?

Sjemenke lana godinama su poznata po svojim vrlo korisnim zdravstvenim svojstvima i hranjivim sastojcima koje sadrže. Različite studije pokazale su da lanene sjemenke imaju vrlo zdrave sastojke koji pomažu u funkcioniranju različitih dijelova tijela i procesa.

Lanene sjemenke – Foto:Pixabay

Sjemenke lana imaju svojstva koja djeluju kao protuupalni lijekovi, antioksidanti, detoksikacijska i anti-alergena. Poboljšava kardiovaskularne i probavne sustave, pomaže u sprečavanju bolesti poput raka, artritisa, simptoma menopauze i mnogih drugih prednosti, među kojima su i svojstva koja imaju jeste da pomažu prirodan i zdrav način mršavljenja.

Zasto lanene sjemenke pomažu da smršavimo?

Advertisement

Lanene sjemenke su od velike pomoći ako želite smršaviti. Ako želite smršaviti vaš organizma mora da troši više kalorija a radi svojih svojstava ove sjemenke su savršene za to.

Kao što smo već spomenuli, lanene sjemenke imaju antioksidativna svojstva koja poboljšavaju u ubrzavaju metabolizam. Njihova dijetna vlakna čine ljude da se osjećaju sitima, što pomaže u sprječavanju anksioznosti i zahvaljujući Omega-3 masnim kiselinama, može smanjiti žudnju za šećerom.

Postupak mršavljenja sa lanenim sjemenkama

Ako želite iskoristiti prednosti lanenog sjemena kako bi vam pomoglo u procesu mršavljenja, trebali biste ga uključiti u prehranu na discipliniran i kontroliran način. Da biste to postigli, postoje načini koje svakodnevno trebate poduzeti na kontrolirani način i sa svakim od vaših dnevnih obroka.

Trebat će vam: Sjemenka lana i Voda

Prije početka ovog tretmana najbolje je vidjeti nutricionista kako bi vam pomogao u otkrivanju idealne doze koju vaše tijelo treba. Općenito preporučujemo upotrebu tri žlice lanenog sjemena dnevno, podijeljene tijekom dana. Iz tog razloga, kada počnete, uzmite preporučenu količinu lanenog sjemena i konzumirajte ga za tri obroka dnevno.

Za svaku žlicu lanenih sjemenki morat ćete popiti čašu vode. Budući da postoje tri žlice, piti ćete 3 čaše vode od lanenog sjemena prije svakog obroka tijekom dana.

Druga alternativa tome je da uzmete sjemenke lana i dodate ih hrani poput žitarica, jogurta, smoothija , salata itd. Njihova pomoć u mršavljenju na ovaj način je ista i dobit ćete i dobre rezultate.

Na kraju, preporučujemo upotrebu lanenog ulja za zamjenu ulja, margarina, maslaca. Ako jelo sadrži sve ove masti, preporučujemo vam da upotrijebite tri žlice lanenog sjemena umjesto toga ili bilo koji iznos koji smatrate neophodnim.

Savjeti za najbolje rezultate za mršavljenje sa lanenim sjemenkama

Trebao bi biti konzistentan u vašoj konzumaciji lanenog sjemena. Kao rezultat toga, ovaj proces mršavljenja će vam dati rezultate i počet ćete primijetiti promjene u prvom mjesecu.

Preporučujemo konzumiranje lanenog sjemena dva mjeseca zaredom, a zatim se napravite pauzu od 3 do 4 tjedna prije početka.

Kombinirajte konzumaciju lanenog sjemena s uravnoteženom, zdravom i bezmasnom prehranom.

Zapamtite da je bitno da imate dobru rutinu vježbanja kako biste poboljšali svoj izgled i mršavljenje.

Laneno sjeme za mršavljenje – Moguće nuspojave

Konzumiranje lanenih sjemenki mogu imati neke nuspojave za neke ljude, jer nećemo svi reagirati na isti način. Upozoravamo da je njegova potrošnja kod osoba koje uzimaju neku vrstu lijekova preporučuje stručnjak.

Ulje od sjemenki lana ima neke interakcije s lijekovima i uglavnom utječe na brzinu u kojoj se apsorbiraju u tijelu. Takvi lijekovi imaju tendenciju da budu oni koji su namijenjeni za krv, dijabetes i hormonske tretmane.

Omega-3 masne kiseline, iako korisne, mogu uzrokovati krvarenje kod nekih ljudi zbog antikoagulantnih učinaka. To isto svojstvo može malo smanjiti prisutnost šećera u krvi zbog dijelovanja da smanje žudnju za hranom i daju osjećaj sitosti. Preporučujemo samo korištenje preporučene doze, a ne prejedanje tijekom dana.

Izvori:
Weight Loss Stories – Michael Spencer Lost 119 Pounds
Wanna Lose 7kgs

Advertisement
Advertisement