Juha od kostiju – ljekoviti eliksir – Priprema

Juha od kostiju trenutno je jedan od najpopularnijih recepata i može pružiti mnoge zdravstvene prednosti. Može se konzumirati samo juhu od kostiju ili koristiti za pripremu drugih jela. Pokazat ćemo vam jednostavan recept kako biste napravili prirodnu juhu od kostiju.

Juha od kostiju

Ljekovita Juha od Kostiju

Kako pripremiti juhu od kostiju?

Advertisement

Kako bi se dobio najbolji okus i veća koncentracija hranjivih tvari, preporučljivo je koristiti različite vrste kostiju. Najbolje su teleće kosti. Moguće je koristiti i neke začine ili aromatično bilje. U ovom slučaju, juha bi mogla osigurati visokokvalitetne antioksidanse, koji su odlučujući elementi za održavanje dobrog zdravstvenog stanja.
Sastojci:
Ako želite pripremiti izvrsne juhe od kostiju, trebat će vam sljedeći sastojci:

  • 4 litre vode
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 kg životinjskih kostiju – teleće preporuka
  • sol i papar za ukusu

Upute korak po korak za pripremu juhe od kostiju

  • Stavite sve sastojke u veliku posudu.
  • Posudu sa sastojcima zagrijte na 100 stepeni celziju
  • Smanjite topline i polagano kuhajte 12 do 24 sata uz povremeno miješanje. Važno je napomenuti da što je dulje vrijeme kuhanja, biti će bolji s nutritivne vrijednosti.
  • Za kraj ostavite juhu da se ohladi.

Uklonite kosti i prebacite juhu u veliku posudu. Moguće ga je pripremiti juhu od kostiju u porcijama od otprilike jedne litre kako bi se očuvala dulje vrijeme. U tom slučaju, preporučljivo je osigurati da je vakumirano kako bi se izbjegao razvoj bakterija unutra.

Prednosti ove juhe od kostiju

Za početak, treba napomenuti da je juha od kostiju izvrstan izvor kolagena. Ovaj protein je najzastupljeniji u ljudskom tijelu i dio je gotovo svih tkiva. Odgovoran je, između ostalog, za pružanje elastičnosti i kontraktilnosti mišića. Bitno je posebno kada se dogodi ozljeda mišića, kako bi se ubrzao oporavak. Studija objavljena u časopisu Amino Acids to potvrđuje.
Juha od kostiju također sadrži veliku količinu vitamina i minerala. Ističu se kalcij, magnezij, kalij i fosfor. Među svima njima navest ćemo djelovanje magnezija. Ovaj element je ključan za dobar noćni odmor. Dokazano je da poboljšava kvalitetu sna i čak ima sinergijske učinke s drugim elementima poput melatonina. Ali to nije sve. Juha od kostiju koncentrira proteine visoke biološke vrijednosti

Juha od riblje kosti

Također je moguće uključiti riblje kosti u juhu od kostiju. Oni ne samo da osiguravaju kolagen i proteine, već su i dobar izvor kalcija i joda. Ovaj mineral neophodan je za osiguravanje pravilnog rada štitnjače, organa koji regulira potrošnju energije i može pretrpjeti promjene zbog kvara ili prekomjerne proizvodnje hormona.
Kada se to dogodi, ljudi doživljavaju različite simptome koji mogu ugroziti njihovo zdravstveno stanje i raspoloženje. Iz tog je razloga bitno pokriti potrebe za esencijalnim mikronutrijentima kako bi se spriječile patologije koje mogu biti uzrokovane lošom prehranom.

Proizvod visoke kvalitete koji je dobar za vaše zdravlje

Kao što ste vidjeli, juha od kostiju je proizvod visoke kvalitete koji je dobar za vaše zdravlje. Ipak, uvijek je preporučljivo pripremiti ga kod kuće. Time se izbjegava upotreba mnogih umjetnih dodataka poput konzervansa koji bi mogli narušiti kvalitetu juhe od kostiju.Važno je uvijek koristiti različite kosti i osigurati polagano kuhanje kako biste izvukli što više hranjivih tvari.

Advertisement
Advertisement