Jogurt dijeta – smršavite do 4kg za 7 dana

Probajte jogurt dijetu sjajan je način da ponovno uravnotežite svoj probavni sustav, pomaže u detoksikaciji i mršavljenju.

Jogurt dijeta – Foto:Pixabay

O jogurt dijeti

Advertisement

Jogurt dijeta se usredotočuje na zdravstvene učinke jogurta za cjelokupno zdravlje crijeva, kao i na gusti sadržaj hranjivih tvari. Jedući dosta jogurta tijekom sedam dana, osim proteina, škroba povrća i voća , praktičari vjeruju da ta prehrana može ponovno uravnotežiti korisne bakterije i pomoći u gubitku kilograma.

Jogurt je mliječni proizvod od mlijeka koji je fermentiran dodavanjem bakterija. Općenito, jesti jogurt smatra se zdravim dijelom vaše prehrane, jer ima probiotike, minerale i vitamine, kao i proteine. Proizvodi od mlijeka, ali se nedobiva od mlijeka sa malo masnoće, često imaju veće koncentracije kalcija i drugih željenih hranjivih tvari.Neko je rekao da mlijelni proizvodi sa visokim sadržame masnoće mogu dovesti do debljanja, ali to nije slučaj sa jogurtom. 170 g jogurta sadrži oko 100 kalorija, kao i 6 grama ugljikohidrata i 17 grama proteina!

Plan za jogurt dijetu

Ako odlučite slijediti jogurt dijetu, trebate znati da je prilično stroga, za razliku od ostalih fleksibilnijih dijeta. Jogur dijeta je vrlo ograničena, što znači da unos hrane dnevno ne varira mnogo. Ti planovi mogu malo mijenjati ovisno o vašim ukupnim kondicijskim ciljevima ili kakv ste cilj postavili za mršavljenje, ali za umjereno mršavljenje, sljedeći plan prehrane jogurt dijetu trebao bi biti učinkovit.

Jogurt Dijeta namirnice

Kao što je spomenuto, najvažniji dio prehrane je jogurt, tako da oko 500 ml jogurta dnevno treba konzumirati u različitim oblicima. I sljedeća hrana i namirnice trebaju biti dio jogurt dijete:

 • Kivi
 • Jabuke
 • Kruške
 • Pečeni krompir
 • Pileće prsa
 • Rajčice
 • Grejp
 • Špinat
 • Sok od jabuke
 • Mango
 • Kava
 • Čaj

Jogurt dijeta – jelovnik za 7 dana

Postoje mnoge varijacije ove prehrane, ali ključni element je uključivanje jogurta, po mogućnosti grčki jogurt, jer se to smatra više bogatiji hranjivim tvarima. Možete napraviti dijetu kreativno(kakv god sebi meni napravite jogurt treba biti dio obroka) i raznoliko kao što želite, ili ga pristupiti na više na ovaj način:
JELOVNIK:
Svaki dan doručak, jutarnji i poslijepodnevni zalogaji su isti.

Doručak: 150 do 200 ml jogurta (jedna čaša, važi iu narednom tekstu) sa dodatkom žitarica (1 žlica pahuljica).

Prijepodnevna užina: 200 ml jogurta, voće po želji (jabuka ili kruška ili 3 šljive ili zdjelica trešanja i slično).

Popodnevni snack: 1 jogurt (staklo, 150-200 ml)

Ručak i večera se svaki dan razlikuju.

PRVI DAN:
Ručak: Kuhani ili na malo ulja pečeni, te začinjeni krompir, 100 g odreska (od govedine ili pusta svinjetine), kuhana brokula prelivena s dvije žlice običnog jogurta.

Večera: Krumpir i brokula pospite jogurta, kao i za ručak, ali bez posude, 1 jogurt.

Drugi dan:
Ručak: miješana salata s 100 g tune. Pospite salatom s jogurtom, ocem i solom.

Večera: tanjur od vrhnja od šparoga, 1 jogurt.

TREĆI DAN:
Ručak: voćna salata, posuta jogurta. Po želji, zaslađujte s umjetnim zaslađivačem.

Večera: banana s jogurtom, 2 kilograma slatke vrhnje.

ČETVRTI DAN:
Ručak: špinat (umak od špinata), pire krumpir pire krumpira, po izboru 100 g pilećeg bijelog mesa.

Večera: špinat, krumpir (polovica koliko za ručak), 1 jogurt.

PET DAN:
Ručak: manji komad pizza mozzarelle, limunada staklo, 1 jogurt.

Večera: 1 slana keksa s makavilom (pospite mesom od maka), 1 jogurt.

Šesti dan:
Ručak: rižoto paprika, salata, 1 jogurt.

Večera: pola rižota i salata manje nego za ručak, 1 jogurt.

Sedmi dan:
Ručak: Krem juha od brokule, sendvič s tunjevinom (u zsendič stavite malo tunjevine iz konzerve, malo zelene salate i žlicu kukuruza, te dvije žličice jogurta), 1 jogurt.

Večera: miješana salata odjevena jogurtom, 1 jabuka, 1 jogurt.Postoje mnoge varijacije ove prehrane, ali ključni element je uključivanje jogurta, po mogućnosti grčki jogurt, jer se to smatra više opskrbljenom hranjivim tvarima.

Prije jogurt dijete trebali biste razmotriti svoje krajnje ciljeve u fitnessu i pristupiti prehrani na taj način. Na primjer, ako želite smršaviti, tada će raditi osnovna, ograničena dijeta(kao što je gore objašnjeno). Međutim, ako želite razviti zdraviji način života i prehrambene navike, stvaranje raznovrsnijeg tjednog jelovnika bit će korisno. Kad shvatite kako stvoriti zdravu, uravnoteženu prehranu i jasno vidjeti rezultate, pa će vam biti od velike pomoći da razvijete zdravu prehranu.

Advertisement