Jednostavne navike za lagano mršavljenje

Kada razmišljamo o nekoj dijeti za mršavljenje, automatski mislimo da će biti strašno, da ćemo biti gladni cijelo vrijeme i da ćemo stalno biti u užasnom raspoloženju. Ali, možete smršaviti i bez neke striktne dijete. Kako? Mi ćemo vam reći u ovom članku. Je li moguće lako smršaviti bez dijete? Ići na dijetu nije sinonim za patnju. To je ideja da smo pogrešno podučavani i da je ostala od generacije do generacije. Dobra vijest je da možemo izgubiti težinu(smršaviti) bez gladi, bez straha od ” jojo učinka ” i bez depresije, lošeg raspoloženja ili ljutnje. Obratite pozornost na ove savjete za idealnu prehranu koja će vam pomoći u mršavljenju.

Mršavljenje – Foto:pixabay.com

Oprostite se od hrane koja usporava metabolizam

Advertisement

Možemo konzumirate hranu koja ne godi vašem tijelu, već umjesto toga šteti vašem tijelu i uzrokuje debljanje, a u to skupinu namirnica spadaju: prerađeni šećeri, prerađeni brašno, ulja. Koliko je vaše hrane uključeno u ovaj popis? Sigurno, većina njih. Jedan od problema koji uzrokuju je nadutost. Zbog toga jedan od razloga zašto ne možete izgubiti težinu je zbog škroba i masti koji se nakupljaju u tkivima.

Ne idite na dijetu

Iako se čini čudnim, najbolja dijeta za mršavljenje bez patnje je zapravo … da ne slijedite dijetu!
To je zato što, za mnoge ljude, računajući kalorije i gledajući količinu hrane, kao i pretvara se u opsjednutost.
Kontinuirano razmišljanje o vašoj težini i o hrani koja je “dopuštena i nije dopuštena” nije dobro za naše fizičko ili mentalno zdravlje. Zbog toga je bolje da ne idete na dijetu. Posebno kada je u pitanju one dijete koje obećavaju čudotvoran gubitak težine u samo nekoliko tjedana.

Dobar doručak je vrlo važan

Osnova zdrave prehrane potječe od pružanja vašem tijelu svih potrebnih hranjivi tvari. Jedenje zdravog doručka temeljno je iz mnogih razloga. Prvo, jer svojim tijelom osigurava potrebne hranjive sastojke kako bi se provelo kroz dugi radni dan (sjetite se da ste već mnogo sati spavali i da niste jeli u toj količini vremena).
Također, potpuni doručak pomaže vam izbjegavati osječaj gladi tijekom dana i da budete previše gladni u vrijeme ručka. Također vam omogućuje da imate energiju za vježbanje i da budete produktivniji itd. Pokušajte uključiti sljedeće skupine hrane u svoj doručak: voće, povrće, mliječni proizvodi, žitarice … ništa prženo, slatko ili slano.

Ne vagajte se cijelo vrijeme

Tijelo mijenja težinu prema različitim čimbenicima.

  • Na primjer, vaganje ujutro prije doručka nije isto što i vaganje noću nakon što ste tijekom cijelog dana pojedete razne obroke.
  • Također ćete dobiti različite rezultate ako se vagate prije vježbanja u usporedbi s nakon što ste završili trening.
  • Vaša težina može se čak promijeniti, ovisno o tome jeste li otišli u kupaonicu, koliko ste pili vode i ako žena ima menstruaciju

Najbolje je da se vagate svaki mjesec i pokušati to učiniti pod istim uvjetima (na primjer, uvijek nakon doručka i prije vježbanja).

Jesti češće (ali manje hrane)

Jedan od glavnih problema s “čarobnim dijetama” jest to što one znatno smanjuju unos hrane. Ovo nije dobro jer naše tijelo treba različite hranjive tvari. Nije preporučljivo jesti jogurt samo za ručak ili da je vaša večera samo zdjela juhe. Dobar način da se lako smršavi je jesti češće, ali na pametan način.

Što to znači? U osnovi, to znači da umjesto da jedete 3 glavna obroka, možete imati 6 manjih . I, to je ista količina hrane podijeljena na više jela.

Dobro je jesti svaka 3 ili 4 sata. Na taj način, osjetit ćete manje gladnim za ručak ili večeru, vaše će tijelo imati više kontinuirane energije, a vaš želudac će potrošiti kalorije kada radi na probavljanju hrane.

Trebate dobro žvakati hranu

Ovo je još jedan trik koji vam može pomoći da izgubite težinu bez potrebe za čudesnim dijetama

  • Kad jedemo polako, uzimamo manje hrane. To je zato što, kada naš mozak primi signal iz našeg trbuha, da smo puni, obično je prekasno.
  • Žvakanje svakog zalogaja 30 puta će također pomoći jer vaš probavni sustav će hranu preraditi mnogo bolje.
  • Nešto što također može pomoći vašem cilju je korištenje manjih zalogaja.

Nemojte prestati jesti hranu koju volite

Uvijek možete uživati u sladoledu, komadiću kolača ili hamburgeru, kada to učinite umjereno. Jedite jednu od svojih omiljenih jela jednom tjedno i nemojte se bojati “varanja” na vašoj prehrani.

Velika je stvar u vezi s ovom dozvolom da će vam pomoći izbjeći tjeskobu i žudnju. Također, to će vam pomoći sljedeći put da se suočite s tanjirom hrane koju volite i nećete osjetiti potrebu da sve pojedete za nekoliko sekundi.

Jedite više proteina

Ovaj nutrijent ima mnoge prednosti za naše tijelo i pomaže nam da smršavite lako. U svakom obroku pokušajte uključiti proteine uz voće i povrće kako biste se osjećali puni i energizirani. Proteini sadrže nekoliko kalorija, usporavaju probavu i zdravi su.

Nemojte biti zauzeti dok jedete

Isključite televizor, spustite telefon i prestanite čitati knjigu koju volite dok jedete. Ako radite nešto drugo dok jedete, pojest ćete više hrane. Također, ne žvačete hranu koliko trebate i vaš mozak će trebati duže da primi poruku iz vašeg želuca da je pun jer se usredotočuje na nešto drugo.

Advertisement