Humani papiloma virus – HPV – Prirodni lijekovi

Najvažniji prirodni lijekova za Humani papiloma virus ili HPV uključuju korištenje Ehinaceje, Goldenseal(Kanadska žutika), neven, origano ulje, astragalus(kozlinac), češnjak, ulje čajevca, thuja ulje, gljive i kurkumin.

Ehinaceja – Foto:Pixabay

Humani papiloma virus je DNA virus koji utječe na kožu. Normalno liječenje humanog papiloma virusa uključuje uporabu širokih antivirusnih lijekova, ali ne postoji specifično “izlječenje” za ovu infekciju. Zapravo, čini se da ljudsko tijelo snižava HPV na nedetektabilne razine u tijelu, učinkovito ga čisteći. Međutim, u prve dvije godine nakon “smanjenja” simptoma može doći do ponovnog pojavljivanja HPV-a i biti će vidljivo na koži – bradavice. Međutim, s obzirom da premaligne lezije iz visokorizičnih HPV vrsta mogu značajno povećati šanse za rak grlića maternice, to se ne bi trebalo uzimati olako. Redovito se savjetujte s liječnikom, osobito ako vjerujete da ste zaraženi i ako otkrijete bradavice ili druge lezije na svojoj koži.

Neki antivirusni lijekovi  su u fazi razvoju, ali zbog prirodnog načina na koji se HPV često može liječiti i smanjiti prisutnost u organizmu, često se preporučuju prirodni lijekovi. Pogledajmo neke od prirodnih lijekova za HPV.

Prirodni lijekovi za humani papiloma virus (HPV)

Advertisement

Prirodni lijekovi za humani papiloma virus uključuju:

Ehinaceja

Ova poznata antivirusna biljka jedna je od najpopularnijih i najviše korištenih za tretmane HPV-a. Možete napraviti tinkture ili čajeve od echinacee, od kojih su obje vrlo učinkovite u poticanju imunološkog sustava i smanjenju pojave bradavica. Fitosteroli i drugi antioksidativni spojevi u echinacei mogu povećati broj bijele krvnih stanica i poboljšati antivirusni učinak imunološkog sustava.

Goldenseal

Advertisement

Postoje dva različita načina korištenja goldenseala u borbi protiv HPV-a. Od ove biljke može biti napravljena k tinktura koja se primjenjuje izravno na genitalne bradavice, ili možete uzeti goldenseal u obliku kapsule, koji je široko dostupan u trgovinama zdrave hrane. Ova biljka je odavno poznata kao antiseptik, ali njegova antivirusna svojstva su ono što ga čini tako vrijednim kao prirodni lijek za HPV.

Ljekoviti neven

Poput mnogih eteričnih ulja, eterično ulje nevena vrlo je učinkovito u liječenju mnogih bolesti kože, uključujući bradavice i upale koje nastaju kao posljedica HPV-a. Najpopularniji način korištenja nevena je u obliku čaja ili korištenje eteričnog ulja nevena za bradavice na koži.

Ulje origana

Eterično ulje origana je puno antivirusnih i antioksidativnih komponenti koje ga čine vrlo učinkovitim u liječenju HPV-a. Budući da je ova biljka tako široko dostupna, ona je jedan od najjeftinijih prirodnih lijekova, ali ulje origana treba prije upotrebe malo razrijediti, jer može biti iritantno na osjetljivim dijelovima tijela, ali ima jaka antivirusna svojstva a ujedno smanjuje bradavice na koži uzrokovane HPV-om.

Astragalus

S antioksidacijskim, antivirusnim i antibakterijskim svojstvima, astragalus je izravno povezan s eliminacijom HPV-a, jer potiče proizvodnju interleukina-2, koji ima poznata antivirusna svojstva, a također može pomoći u sprječavanju raka, što je važno kada se radi o visokim koncentracijama – rizične vrste HPV-a.

Češnjak

Kao i uvijek, češnjak je popularan prijedlog za prirodno liječenje HPV-a. Snažni učinci alicina, koji je aktivni sastojak u češnjaku, uključuju antivirusna svojsta. Možete namočiti češnjak preko noći, a zatim koristiti infundiranu vodu izravno na bradavice radi brzog djelovanja.

Ulje čajevca

Ne samo da ulje čajevca ima snažne antivirusne učinke kada se primjenjuje izravno na zahvaćena područja, nego također povećava imunitet u tijelu, povećavajući broj bijelih krvnih stanica i napadajući HPV virus s dvije strane.

Ulje Thuja

Iako nije najčešće preporučeni lijek, thuja ulje je preferirani lijek u Ayurvedskim praksama. Ovo ulje može aktivno tražiti i neutralizirati zaražene stanice i eliminirati simptome virusa, uključujući bradavice. Nažalost, ulje tuje može biti iritantno, osobito u osjetljivim područjima gdje napada HPV, pa razrijedite ulje prije uporabe.

Gljive

Postoje brojna antivirusna i antimikrobna svojstva gljiva koja ih čine vrijednim u liječenju HPV-a. Dodavanje tih dijeta može biti jednostavan i ukusan način borbe protiv virusnih infekcija i različitih vrsta raka u tijelu.

Kurkumin

Postoje dokazane antikancerogene i antivirusne osobine kurkumina, koji je ključni sastojak biljne kurkume. Dodavanjem ovog začina vašim obrocima možete značajno povećati snagu vašeg imunološkog sustava i zaštititi svoje tijelo od HPV-a.

Napomena: Opet, neke vrste HPV-a su u osnovi bezopasne, mnoge mogu dovesti do opasnih premalignih lezija i povećati vaše šanse za različite vrste raka. Ako vjerujete da se razvija HPV ili imate znakove genitalnih bradavica, uvijek trebate razgovarati s stručnim liječnikom. Ovi prirodni lijekovi za HPV predloženi su kao dodatak tretmanima, ali ne bi trebali u potpunosti zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć.

Advertisement