Hren za mršavljenje recepti i iskustva

Hren je močan čuvar zdravlja. Prirodan antibiotik, koristan za poboljšanje cirkulacije a ujedno štiti srce i cjeli kardiovaskularni sustav. Hren (Cochlearia armoracia) se koristi već stoljećima, a vjeruje se da potječe iz istočne Europi i zapadne Aziji, njegov korije se još od antičkih vremena koristi u narodnoj medicini. Stručnjaci alternativne medicine tvrde da je hren jedan od najmočnijih začina i istinski dar prirode. Uz to hren vam može biti od velike koristi ako želite smršaviti i ubrzati svoj metabolizam. Hren kada koristite za mršavljenje, ubrzava metabolizam, smanjuje umor a istovremeno potiče razvoj dobrih bakterija u želucu. Hren je bogat vitaminom C, B1, B6, B2, kalijem, željezom, kalcijem, magnezijem, fosforom. Dodajte ga u svoje obroke ili ga koristiti kao prirodni lijek, izbor je vaš.

Hren

Hren

A sada vam predstavljamo nekoliko recepata kako možete koristiti hren za mršavljenje.

Sirup od hrena za mršavljenje

Advertisement

Ovaj sirup od hrena će vam pomoći u mršavljenju a ujedno će ukloniti višak vode iz tijela. Poboljšat će vaše zdravlje, ubrzati rad mozga, poboljšava sluh, vid i pamčenje. Ovaj sirup od hrena za mršavljenje je jako učinkovit ako ga kombinujete sa kardio treningom.

Potrebni sastojci za sirup od hrena: 125 grama hren, 4 limuna, 3 žlice meda, 2 žličice cimeta, 1 komad đumbira (2 cm).

Način pripreme sirupa od hrena: pomiješajte hren i đumbir u blenderu. Iscijedite sok iz limuna(4 limuna) i dodajte ga u blender. Sve skupa miješajte dvije do tri minute. Dodajte 3 žilice meda i 2 žilice cimeta i opet sve mješajte dok nedobijete sirup. Dobiveni sirup od hrena stavite u staklenku.

Konzumiranje sirupa od hrena za mršavljenje: Uzmite jednu kašiku dva puta dnevno prije jela ili prije početka treninga. Preporuka je da ovaj sirup od hrena konzumirate tri tjedna, nakon toga napravite pauzu od par dana.

Obični recept sa hrenom za mršavljenje

Ovaj recept od hrena je od velike pomoći za mršavljenje i pravi se od samo tri sastojka. Ujedno će pomoći vašem želudcu jer će potaknuti razvoj dobrih bakterija.
Potrebni sastojci su: 125 grama hren, 3 žlice meda i 3 limuna.

Način pripreme: Prvo ćete trebati čuvati tri limuna u posudi sa vodom da bi uklonuli pesticide iz njih. Izmješajte 125 grama hrena u belenderu i onda dodajte limun iz koje ćete prvo izvaditi sjemenke i oguliti. Nakon toga dodajte 3 žilice meda i sve skupa mješajte u blenderu. Dobivenu smjesu čuvajte u staklenci i u frižideru.

Način uzimanja ovoa dobivenog sirupa od hrena za mršavljenje: Svaki dan uzimajte po jednu žilicu dva puta dnevno prije oborka. Rezultati će biti vidljivi za tri sedmice.

Kako sačuvati hren svježim?

Korijen hrena možete koristiti tokom čitave godine ako ga čuvate u vlažnom pijesku ili podrumu. Ako imate veći korijen hrena onda ga izrežite na manje komade, umotajte u aluminijsku foliju i čuvajte u frižideru.

Hren za mršavljenje Iskustva:

Da bi uspješno smršavili koristeći hren potrebno je da se držite uputa. Za najbolje rezultate bitno je da radite vježbe. Kombinacija hrena i vježbanja je vaš put do vitkoga tijela. Iskustva većine osoba koje su koristile hrena za mršavljenje su ujedno i radile kardio trening. Naša preporuka je da koristite hren za mršavljenje jer ne samo da ćete izgubiti kilograme već ćete poboljšati i zdravlje.

Advertisement