Glavni simptomi da se loše hranite

Kao svakodnevnog života otežava nam da primijetimo suptilne promjene koje se događaju na našem tijelu. Ljudsko tijelo, kažu stručnjaci, vrlo rano počinje pokazivati ​​simptome da nešto nije u redu te da nismo dovoljno brižni prema sebi. Najčešće škodimo zdravlju lošom prehranom, nedovoljnim kretanjem, ali i stresom. Donosimo vam pregled znakova koji su upozorenje da morate zastanete i neke stvari u životu promijeniti.

Loš kvalitete kose

Advertisement

Ispucali vrhovi, opadanje kose, pretjerano masno teme i perut znakovi su da se loše hranite te da vam u organizmu nedostaju proteini, zdrave masti, željezo i cink kao i vitamin C. Kosa među prvima počinje šalje poruke da niste u ravnoteži.

Prerano starenje

Starenje nitko ne može izbjeći, ali možete izbjeći prerano starenje. Isušivanje kože i pojava bora katkada se događa ranije zato što ne jedete dovoljno voća i povrća, a vašem organizmu nedostaju vitamini A, C, D i E kao i karotenoidi i flavonoidi. Ako želite to izbjeći, svaki dan konzumirajte mnogo voća i povrća.

Loše stanje usne šupljine

Upala desni, krvarenje desni, često kvarenje zuba, ispadanje zuba i promjene na jeziku ukazuju da u hrani imate previše nezdravog šećera. Možda ne jedete svaki dan slatkiše, ali konzumirate sokove i ostalu hranu za koju i ne znate da sadrži šećer. Takav način prehrane neminovno dovodi najprije do problema u usnoj šupljini, a potom i do ozbiljnijih poteškoća.

Naglo mršavljenje i debljanje

Bilo kakva nagla promjena tjelesne težine znak je da ste u totalnoj neravnoteži u pogledu prehrane, a istraživanja pokazuju da to s vremenom dovodi do karcinoma. Obavezno uravnotežite prehranu, birajte zdrave namirnice i nemojte dopustiti da vanjske okolnosti utječu na vaš pretjerani ili premali apetit. Imajte na umu da je riječ o vašem zdravlju.

Problemi s koncentracijom i pamćenjem

Ako primjećujete da često zaboravljate stvari, da loše pamtite i teško se koncentrirate, vjerojatno vam je prehrana siromašna omega 3 masnim kiselinama koje su nužne za zdravo funkcioniranje mozga. Ako ne želite dodatno produbljivati ​​problem, nastojte jesti što više ribe i orašastih plodova.

Probavni problemi

Problemi s probavom poput zatvora, proljeva i nadutosti znak su da ne konzumirate dovoljno vlakana, ali ni dovoljno cjelovitih žitarica. S vremenom takvi problemi mogu dovesti i do ozbiljnih bolesti poput karcinoma.

Umor i iscrpljenost

Većina ljudi najprije će se požaliti na simptome umora i iscrpljenosti, a upravo to i jesu prvi znakovi da se loše hranite te da štetite svom organizmu. Problem je moguće riješiti samo na jedan način – promjenom prehrane u smislu što više zdravih namirnica, redovitim vježbanjem i kvalitetnim snom.

Advertisement