Džem od mandarina za jačanje imuniteta

Jeste li znali da nešto jednostavno kao džem od mandarina može biti od velike pomoći u jačanju vašeg imunološkog sustava? Istina je: imunološki sustav vašeg tijela zadužen je za vaše mehanizme obrane koji štite vaše tkivo od napada mikroorganizama koji uzrokuju bolesti. Sastoji se od limfoidnog tkiva, koji čini dio vaše koštane srži, a također funkcionira zahvaljujući limfnim čvorovima i probavnom sustavu. Zajedno stvaraju protutijela. I ta protutijela inhibiraju i uništavaju antigene prije nego što mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Mandarine

Osim toga, problem je u tome što mnogi različiti vanjski i unutarnji čimbenici mogu utjecati na stanje vašeg imunološkog sustava. I jednom kad je oslabljen, rizik od infekcije i kroničnih bolesti je mnogo veći.

Zato je toliko važno živjeti zdrav život. Također, nadopunjujte svoj zdrav stil života s određenom hranom kako bi ojačali imunološki sustav. Primjerice, isprobajte ovaj zdravi recept. Možete probati zdrav džem koji će pomoći u jačanju imunološkog sustava.

Iako postoje mnoge namirnice koje mogu potaknuti vaš imunološki sustav, danas vam želimo predstaviti recept za pripremu zdravo džema od mandarina koji će pomoći u jačanju vašeg imunološkog sustava.

Ovaj zdrav džem od mandarina je jednostavan za napraviti i biti će vam od velike pomoći. Jeste li spremni da ga probate? Da poboljšate svoje zdravlje?

Džem od mandarina za jačanje imuniteta

Advertisement

Ovaj zdrav džem od mandarina treba biti dio vaše prehrane ako želite da vaše tijelo ima sve potrebne hranjive tvari. Džem od mandarina je 100% prirodan, sadrži malo kalorija i ima veće količine Vitamina C koji pomaže u jačanju imuniteta.

Osim Vitamina C još zadrži:

 • Vitamina A, vitamina B i vitamina E
 • Kalij
 • Fosfor
 • Kalcijum
 • Magnezij
 • Vlakna
 • Aminokiseline

Zašto džem od mandarina pomaže u jačanju imunološko sustava?

Imajte na umu: ovo džem sadrži šećer i nije prikladno za osobe s dijabetesom. Ali isto džem od mandarina je izvrstan za vaš imunološki sustav zbog sadržaja vitamina C.

Vitamin C jača odgovor tijela na patogene napade, a budući da podržava fagocitno djelovanje vaših stanica, pomaže tijelu da bolje prepozna viruse i infektivne bakterije.

To znači da se vaši mehanizmi obrane aktiviraju na vrijeme, a komplikacije se sprečavaju u situacijama koje uključuju prehladu, gripu i infekcije mokraćnog sustava.

A budući da sadrži antioksidanse, džem je savršeno dijeluje protiv slobodnih radikala i toksina što pomaže vašem imunološkom sustavu da dijeluje najbolje.

Općenito, dodavanje džema od mandarina u vašu prehranu može pomoći:

Advertisement
 • Spriječiti i umanjiti respiratorne infekcije
 • Pomoć da rane bolje zacijeljuju
 • Spriječiti infekcije mokraćnog sustava
 • Potaknuti uklanjanje toksina i teških metala iz vašeg tijela
 • Sintetizira kolagen i štiti hrskavicu
 • Povećajte razinu tjelesne i mentalne energije

Kako napraviti zdrav i prirodna džem od mandarina – Recept – Priprema

Za pripremu ovoga džema od mandarina, sastjci su lako dopstupni. Pored mandarina biti će vam potreban organski šećer i malo soka od limuna.

Sastojci za džem od mandarina: Pola kilograma mandarina(pazite da su organske i da nisu prskane), kora od jedne mandarine, sok od pola limuna, 250 grama organskog šećera.

Način pripreme džema od mandarina: Prvo što trebate jeste da koru od jedne mandarine sitno isjeckate, pomožu ribeža. Nakon toga ogulite ostale mandarine, uklonite bijelu tanku koricu i sjemenke. Nakon toga stavite oguljene mandarine u lonac, dodajte sok od pola limuna i koru od mandarina koju ste već pripremili, na srednju temperaturu. Ako je potrebno možete dodati malo vode. Jednom kada smjesa dobije teksturu kakvu želite dodajte organski šećer. Nakon toga smanjite temperaturu i neprestano miješajte sa drvenom kašikom. Kuhanje traje 25 minuta i potrebno da neprestano miješajte tako da se smijesa nebi zaljepila za lonac. Nakon 25 minuta, skolnite lonac i ostavite 15 minuta da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga dobiveni džem od mandarina možete uliti u staklenku.

Način konzumiranja džema od mandarina: Možete ga jesti za doručak, namazanog na hljeb(kruh). Isto uzimajte dvije žilice ovoga džema dnevno.

Kako vam se sviđa recept za džem od mandarina koji će pomoći vašem imunitetu? Hoćete li ga praviti već danas? Javite.

Advertisement