Đumbir i limun – kombinacija za mršavljenje

Đumbir je korijen koji se poznat diljem svijeta, radi svojih zdravstvenih prednosti. Ima jak protuupalni učinak a pomaže i u procesu probave. Ovaj korijen se koristi kao formula za mršavljenje, jer njegova svojstva potiču gubitak težine. Ne samo da poboljšava proces probave već vam pomže pomoći da ubrzate svoj metabolizam.

Đumbir i limun – Foto:Pixabay

Sa druge strane Limun, je još jedan od velikih moćnih lijekova koji promiče zdravlje na različite načine. Također se smatra prirodnim razrjeđivačem. Njegov sadržaj vitamina C pretvara ga u vrlo učinkovit antioksidans koji potiče uklanjanje otpada iz tijela, sprječava zadržavanje tekućine, pomaže detoksikaciju tijela i pridonosi smanjenju oticanja abdomena.

Kako možete izgubiti kilograme uz đumbir i limun?

Advertisement

Imajući u vidu da oba sastojka imaju svojstva koja potiču eliminaciju masnoća i otpada iz tijela, ova dva sastojka zajedno se smatraju snažnom formulom za prirodno mršavljenje, koja može pomoći da upotpunite svoju dijetu. Sigurni smo da niste nikada ni razmišljali da vam od dva stastojka mogu biti od velike pomoći u procesu mršavljenja i što je najbolje mršavite na prirodan način.

Đumbir i limun – Recepti za mršavljenje

Čaj od đumbira i limun

Jedan od načina da pomiješate đumbir i limun i iskoristite njihovu pomoć u procesu mršavljenja jeste da napravite čaj. A to možete na jednostavan način: U šolju stavite mali komadić đumbira, i prelijte sa prokuhalom vrelom vodom. Nakon 5 minuta kada se malo ohladi dodajte sok od limuna(pola limuna). Čaj se je spreman. Ovaj čaj za mršavljenje od đumbira i limuna najbolje je piti ujutro prije doručka.

Limunda od đumbira i limuna

Advertisement

Još jedan recept sa đumbirom i limunom koji vam pomže pomoći u mršavljenju. Recept je vrlo jednostavan. Pripremite limunadu kao što je inače pravite, ali umijesto toga dodajte jednu žilicu ribanog đumbira. Sve dobro izmješajte. I vaša limunda od đumbira i limuna je spremna.

Preljev od đumbira i limuna

Ovo je predivna alternativa za uživanje u blagodatima đumbira i limuna. Ne morate napraviti sok ili čaj da biste ih uživali. A napravite po sljedećem receptu: Jednu šalicu mljevenog đumbira pomiješajte sa sokom od jednog limuna. Možete koristit u malim količinama kao preljev za vaše omiljene salate.

Ostale prednosti đumbira i limuna

Kao što smo spomenuli u početku, đumbir i limun puni su puno svojstava koja promoviraju zdravlje na različite načine, uključujući gubitak težine. Imajući u vidu prethodne recepte, mogli biste također uživati u više pogodnosti kada ih konzumirate

  • Pomognite pročišćavanje krvi: Đumbir i limun su odlični saveznici u procesu čišćenja krvi i uklanjanju otpadnih stvari. Ujedno vam mogu pomoći u borbi protiv lošeg kolesterola i pomažu cirkulaciju
  • Jačanje imunološkog sustava: oba limuna kao i đumbir imaju veliku količinu komponenti koje jačaju imunološki sustav.
  • Oni su dobri za zdravlje kože: miješavina đumbira i limuna je bogata jvitaminom C i antioksidansima. Oni pomažu u održavanju kože zdravom i mladom
  • Oni stimuliraju dobru probavu: ova kombinacija je savršena za borbu protiv probavnih problema kao što su probavne smetnje, usporeni pokret crijeva i zadržavanje tekućine. Zato je važno istaknuti da osobe koje imaju gastritis nebi smijele konzumirati đumbir i limun.

Đumbir i limun za mršavljenje – Iskustva – Savjeti

Ako želite smršaviti uz đumbir i limun onda bi trebali da slijedite plan zdrave prehrane, bez junk hrane, bezalkoholnih pića, brašna, masti, natrija i drugih stvari. Također morate bitii fizički aktivni i piti najmanje dvije litre vode dnevno.

Advertisement