Đumbir, limun i med za jačanje imuniteta

Ova tri sastojke čine savršenu kombinaciju koja se bori protiv bolesti i poboljšava sposobnost vašeg tijela da se brani. Piti dnevno šolju čaja od đumbira,limuna i med može pojačati vaš imunološki sustav. U samo nekoliko dana vidjet ćete rezultate. Jeste li se ikad zapitali zašto je vaše tijelo podložno bolestima? Bakterije i virusi koji uzrokuju prehladu i gripu, pojavljuju se svaki dan, kao i drugi patogeni i virusi, a češće za sada nego u prošlosti. Imunološki sustav je prva linija obrane u zaštiti tijela od bolesti, koja djeluje kao prepreka virusima koji žele zaraziti, kao i bakterije i gljivice. Ali ponekad vaš imunološki sustav može biti tako oslabljen da ne predstavlja dovoljnu prijetnju virusima.

Đumbir limun med

Đumbir limun med

Ako želite ojačati prirodnu obranu vašeg tijela(imuniteta), možete iskoristiti prirodni lijek koji dobivate od đumbira, limuna i meda, tri sastojka koji vam pomažu da kažete “zbogom” bolesti.

Kako limun, đumbir i med pomažu u jačanju vašeg imunološkog sustava?

Advertisement

Ako redovno imate prehladu i gripu, pogotovo zimi, ako ste prošlu sedmicu proveli u krevetu jer ste bili bolesni možda imate oslabljeni imunološki sustav.

Virus gripe i drugi patogeni prisutni su na svakoj površini vašeg života i pridružit će se bilo kojem organizmu koji nema dovoljno jak imunološki sustav. Ti simptomi najčešće povezani sa tijelom koje ima oslabljeni imunološki sustav su kašalj i upala grla.

Da biste odgovorili na bolest i vratili se u zdrav život, nužno je da se uključite u zdravu rutinu koja uključuje nepogrešive prirodne lijekove. Možete pojačati svoj imunološki sustav ako svakog jutra konzumirate čaj od đumbira, limuna i meda.

Svaki od tih sastojaka sadrži neke prednosti u sebi. Limun sadrži snažne antioksidante, bori se protiv bakterija, uklanja toksine i bogat je vitaminima. Med može djelovati kao antiseptik, eliminirajući viruse i upalu (pogotovo u grlu). I đumbir ima više svojstava za rješavanje raznih bolesti, uklanjanje toksine, čišćenje vaših nosnih šupljina, reguliranje temperature tijela i također može djelovati kao dekongestant.

Ako ste osjetljivi na bolesti, trebat ćete pokušati s preventivnom medicinom. Ako se nikad ne želite razboljeti, trebali biste uzeti u obzir i đumbir, limun i med za jačanje imunološkog sustava. Uključite šalicu ovoga čaja u jutarnji doručak.

Trebat će vam svježi đumbir, žlica meda i sok jednog limuna (kako bi poboljšao njegovu učinkovitost, možete uključiti limunovu kožu) i četiri šalice vode. Sve pomiješajte u blender, sve dok ne dobijete glatku masu. Možete pohraniti ono što ne koristite u hladnjaku, nakon što uzmjete jednu kašikicu ove mješavine za jačanje imuniteta.

Vaša druga mogućnost je pripremiti kao čaj, mali komadić đumbira, neka prokuha u vodu. Uklonite sa vrućine, dodajte sok od limuna i žlicu meda.

Ako tražite brz prirodan lijek za jačanje imuniteta, u hermetički zatvorenoj staklenoj posudi, dodajte dio đumbira, limuna i meda na okus. Dobro je pomiješajte i konzumirajte žlicu kad se ne osjećate dobro ili sumnjate da biste mogli biti bolesni. Ova smjesa semože se čuvati do tri mjeseca zimi, kada je dobro zatvorena.

Savjeti za poboljšanje vašeg imunološkog sustava.

Osim dodavanja ova tri sastojke u svoju rutinu, trebali biste razmotriti promjenu određenih navika i obratiti posebnu pozornost na vašu prehranu kako bi vaše tijelo bilo snažno i bez bolesti.

Jedite više proteina

Uravnotežena dijeta će vam pomoći u očuvanju snažnog imunološkog sustava, jer vaše tijelo bolje proizvodi bijele krvne stanice. Proteini iz biljnog ili životinjskog podrijetla korisni su u tom procesu. Najbolji izvori proteina su od integralnih žitarica, lisnatog zelenog povrća, avokada, mesa, jaja i mliječnih proizvoda.

Jedite “zdrave” masti

Advertisement

Nisu sve masti nezdrave za vaše tijelo. Zapravo, zasićene masti trebaju biti dio vaše prehrane. Na taj način pomoći će vam da izbjegnete kardiovaskularne probleme, hipertenziju i loše kolesterole. Preporučujemo kukuruza, sjemenke, soje i sezam.

Smanjite ugljikohidrate

Trebali biste konzumirati samo preporučene količine ugljikohidrata koji se nalaze u žitaricama (cjelovitog pšeničnog zrna), tako da vaše tijelo može proizvesti više bijelih krvni zrncadi. Ako unosite uglijkohidrate iz brašna, naći ćete da je vaše tijelo manje sposobno proizvesti T limfocite što dovodi u smanjenje snage imunološkog sustava.

Dodajte zdravu hranu

Đumbir, limun i med nisu dovoljni da bi bili u potpunosti zdravi. Pokušajte dodati sirovo češnjak, bademe, kelj, bijeli grah, mahunarke, maline, gljivu, grčki jogurt i zeleni čaj.

Antioksidacijski pojačivači

Antioksidansi su prisutni u mnogim hranama i imaju moć da pomognu tijelu da eliminira toksine, kao i popravak stanica koje su oštećene virusima i bakterijama. Vitamini C i E, betakaroten, selen i cink su među najmoćnijim antioksidansima. Možete ih pronaći u kupus, mrkva, rajčica, kukuruz, paprike, brokula, naranče, jagode, orasi, papaja, suncokrete, špinat i plodovi mora.

Advertisement