Detox dijeta sa jabukovim sirćetom

U posljednjih nekoliko godina, jabukovo sirće je postalo popularan proizvod u mnogim dijetama za mršavljenje. Istraživanja i iskustva osoba koje su koristile jabukovo sirće za mršavljenje su uvjerila mnoge da je ovo odličan prirodni proizvod sa sagorijevanje masnoća u tijelu. To ne samo da vam pomaže da izgubite kilograme nego vam pruža i duge zdravstvene prednosti.

Jabukovo sirće – Foto:Pixabay

Jabukovo sirće regulira pH vrijednost u tijelu, pomaže uklanjanju toksina. Jedan od najboljih načina da iskoristite jabukovo sirće jeste detox dijeta sa jabukovim sirćetom.

Kako jabukovo sirće pomaže detoksikaciji?

Advertisement

Jabukovo sirće potiče tijelo da eliminira toksine i akumulirane otpadne tvari koje mogu izazvati zadržavanje tekućine, debljanje i druge zdravstvene probleme.

Drugi razlog što je jabukovo sirće toliko učinkovito, da je bogato organskim kiselinama koje pomažu smanjenju apetit, čuvanju od prejedanja. On također sadrži enzime koji pomažu potaknuti metabolizam da bi se brze masti preradile u tijelu.

Koje su prednosti detox dijete sa jabukovim sirćetom?

Ne samo da je ga lako pronaći i da je jeftino, jabukovo sirće je idealno za detoksifikaciju tijela, gubitka težine i prevenciju bolesti. Prednosti ove detox dijete uključuju:

  • Pomaže detox debelog crijeva i pomiće pravilnu probavu.
  • Pomaže poboljšati cirkulaciju i filtrirati toksine iz krvi.
  • Kontrole triglicerida, razine kolesterola i regulira krvni tlak.
  • Alkalizira tijelo, pomaže eliminirati kiselosti uzrokovanu jedenjem određenih namirnica.
  • Pomaže otopiti masti, što ga čini idealnim za zdravog mršavljenja.
  • Ubrzava izlučivanje toksina iz tijela, djeluje protiv bolesti i pomaže zdravlje.
  • Ubrzava metabolizam, što pomaže da brže izgubite kilograme.
  • Pruža osjećaj sitosti, što vas čuva od prejedanja.

Detox dijeta sa jabukovim sirćetom – Upute

Prije nego što počnete, morat ćete kupiti bocu organskog, nepasteriziranog i nefiltriranog jabukovog sirćeta. Imajte na umu da ne morate piti velike količine da bi uživali u njegovim blagodatima za detoksikaciju tijela i gubitka težine. U stvari, sve što trebate poduzeti je 2 žlice otopljenog u 2 šalice vode, uzeti tri puta tijekom dana.

U jutarnjim satima, pripremajte vodu sa jabukovim sirćetom i popijte čašu prije svakog obroka. Da bi bio više ukusan, dodajte žličicu meda u svaku čaša.

Još jedan način da ga pijete kao čaj. Samo pomiješajte dvije žlice jabukovor sirćeta sa kipućom vodom i medom. Dobro izmiješati i dodati vrećicu čaja. Pijte dok je još vruće.

Koliko dugo traje detox dijeta sa jabukovim sirćetom?

Ovaj prirodni dodatak prehrani, možete uzimati često. Imajte na umu da ovaj lijek nije čudo lijek. Rezultatit ove detox dijete dolaze postepeno i naravno trebate vježbati. Također treba napomenuti da ova detox dijeta kod svake osobe dijeluje različito. Neki ljudi uspiju smršati lako, dok drugi doživljavaju više poteškoća. U svakom slučaju, ovo je vrijedno pokušati.

Svakako ga piti najmanje dva puta dnevno za najbolje rezultate. Ako se uzima prije jela, to će vam pomoći da izbjegnete prejedanje.

Mjere opreza – Jabukovo sirće

Jabukovo sirće treba uzimati razrijeđeno u vodi. Osim toga, kiselost može oštetiti zubnu caklinu. Vi ne bi trebali prati zube najmanje 30 minuta nakon uzimanja.
Izvori:
Apple Cider Vinegar Detox to Shed Weight Fast

Advertisement