Detox dijeta – Limun, đumbir i krastavac

Uživanje u dobrom fizičkom i emocionalnom zdravlju jedan je od ključeva da imate dobru kvalitetu života unatoč godinama. Mnogo toga možemo učiniti kako bismo poboljšali naše zdravlje i spriječili veliki broj bolesti koje se mogu pojaviti s godinama. Jedna od stvari koje možemo učiniti kako bismo poboljšali našu kvalitetu života jest redovita detoksikacija i dijetu za čišćenje organizma kako bismo uklonili sve toksine koji nam ne treba iz svog organizma.

Limun – Foto:Pixabay

Naše tijelo nakuplja veliki broj toksina i otpada koji mogu utjecati na funkcioniranje različitih vitalnih organa i koji, dugoročno, mogu utjecati na naše zdravlje. Ti toksini dolaze iz loše prehrane, onečišćenja okoliša, uporabe kemijskih proizvoda ili čak iz sjedećeg stila života.

Zato bismo trebali pokušati redovito napraviti detoksikaciju i očistiti tijelo kako bismo pomogli u uklanjanju svih tih nepotrebnih toksina iz svog tijela.

Postoje mnoge mogućnosti za detoksikaciju i prirodni načini čišćenje organizma od toksina kako bi se poboljšalo zdravlje. U ovom članku želimo podijeliti detoksikaciju uz pomoć limuna, đumbira i krastavaca, koji će vam pomoći da napravite detoksikaciju svog tijela i poboljšate kvalitetu života.

Šta trebate znati od ovoj detoksikaciji i dijeti za čišćenje organizma?

Advertisement

Ova detox dijeta sastoji se od pripremanja pića s limunom, đumbirom i krastavcima, koji su tri prirodna sastojka sa svojstvima za detoksikaciju. Ovo piće treba konzumirati na prazan želudac svakog jutra, a zatim još dvije litre tijekom dana.

Tijekom ove detox dijete važno je ukloniti iz vaše prehrane procesiranu hrana, šećeri, masti, mliječni proizvodi i sol. Potrošnja ovog pića trebala bi se nadopuniti prehranom bogatom voćem, povrćem, žitaricama i sa malo mesa.

Voda s limunom, krastavcima i đumbirom

Ovo piće je vrlo lako za pripremu i pružit će vam nevjerojatne prednosti za vaše zdravlje. Limun, krastavac i općenito djeluju kao pomoć pri uklanjanju toksina iz tijela, pa čak vam mogu pomoći i u mršavljenju.
Sastojci

  • 1 limun
  • Pola krastavac
  • Pola đumbir
  • 1 grančica svježeg metvice
  • 1 čaša vode (200 ml)

Kako ga pripremiti ovaj napitak za detox?

Da bi napravili ovaj detox napitak jednostavno morate dobro oprati limun(organski), krastavac i đumbir, kao i listove mente. Izrežite svako od sastojaka na kriške, bez uklanjanja kora, a zatim ih stavite u čašu vode. Neka smjesa stoji preko noći i onda se može konzumirati sljedećeg jutra. Možete dodati led i med za okus.

Koje su prednosti ovog detox napitka?

Svaki od sastojaka u ovom piću ima vrlo važne prednosti za vaše tijelo.

  • Limun je agrum koji je poznat po svojim detoksikacijskim svojstvima koje pomažu eliminirati otpad iz tijela i inicirati čišćenje. Ovaj svjetski poznati plod vrlo je ljekovit zahvaljujući vitaminima C i antioksidansima koji jačaju imunološki sustav i pomažu u sprječavanju bolesti. Limun pomaže u poboljšanju probave, sprečavanju konstipacije, izbjegavanju nadutosti želuca, uklanjanja tekućina i zbog visokog sadržaja vlakana u obliku pektina, pomaže u smanjenju apsorpcije masti.
  • Đumbir djeluje kao prirodno protuupalno sredstvo, poboljšava probavno zdravlje i pozitivno utječe na živčani sustav. Jedan od njegovih glavnih aktivnih sastojaka je gingerol koji, prema stručnjacima, kada se skladišti i osuši postaje tvar poznata kao shogaols, što je ono što zapravo daje đumbiru ovu predivnu korist. Đumbir stimulira želučane sokove i pomaže apsorpciji hranjivih tvari iz hrane. Pomaže aktivirati metabolizam kako bi se trošili masnoća i potiče eliminaciju zadržanih tekućina iz tijela.
  • Krastavac je visoko diuretski sastojak koji stimulira uklanjanje tekućina pohranjenih u tijelu. Također, pomaže u poboljšanju probave i pomaže uklanjanja toksina iz tijela kako bi se osiguralo dobro zdravlje. Ovo povrće ima vrlo malo u kalorijama i visoko sadržaj vode,hranjivi tvari koje pomažu vašem zdravlju. Ima samo 13 kcal za svaki 100 grama krastavca; sadrži malu količinu vitamina A i vitamina B, C i E, uz minerale kao što su kalij, kalcij, fosfor, magnezij i željezo.
Advertisement
Advertisement