Čišćenje crijeva sa biljnim čajevima

Biljni čajevi mogu pomoći u jačanju vašeg imunološkog sustava i probavnog sustava. Uostalom, vaši crijeva su najvažnija, koje vaše tijelo treba da ostane zdravo. Zato želimo podijeliti s vama neke biljne čajeve koji će olakšati detoksikaciju i napraviti čišćenje crijeva. Biljni čajevi će vam pomoći u održavanju zdravlja crijeva.

Ljekoviti čajevi za čišćenje crijeva

Čaj od origana

Advertisement

Prije svega, dobro je popiti čaj od origana nakon jela jer može poboljšati probavu i ublažiti probleme s zatvorom.

Također, ovaj biljni čaj ima antioksidanse, antibakterijska svojstva i dijeluje protiv raka. Zašto? Pa, to je zato što eterična ulja potiču određene enzime da detox vašeg tijela.
Za ovaj čaj biti će vam potrebno: 2 šalice vode( 500 ml), 3 žilice svježeg ili sušenog origana i 1 želica meda.

Način pripreme čaja od origana za čišćenje crijeva: Neka voda prokuha. Kada prokuha dodajte lišće origana i pustite da kuha nekoliko minuta. Zatim sklonite sa topline. Pustite da se ohladi, procijedite, naspite u šolju i zasladite sa medom.

Čaj od korijandera

Čaj od korijandera ima probavna svojstva koja su korisna u slučajevima proljeva, konstipacije, bolne probave i poremećaja probavnog sustava općenito.

Također, olakšava uklanjanje višak plina u probavnom traktu. Ovaj čaj stimulira vaš živčani sustav i koristan je za vaš mentalni učinak.

Za pripremu čaja trebate: 2 do 3 žilice sjemenki korijendera i 500 ml vode.

Način pripreme čaja od korijandera za čišćenje crijeva: Zagrijte vodu, neka prokuha. Kada počne kuhati dodajte sjemenke korijandera i pustite da kuha 2 minute. Nakon toga sklonite sa topline, ostavite da ohladi. Čaj spreman da se pije.

Mirisna loboda – Čaj za čišćenje crijeva

Mirisna loboda se tradicionalno koristi za uklanjanje parazita, nazalnih izlučevina i kašlja.

Osim toga, čaj od mirisne lobode je vrlo koristan za ljude koji pate od gastritisa i drugih neugodnih gastrointestinalnih simptoma.

Može pomoći u borbi protiv infekcija zbog parazita, spriječiti čireve na želucu, smanjiti masti, smanjiti kolesterol i regulirati zdravlje štitnjače. I, može pomoći da održavate zdravu razinu šećera u krvi i poboljšati zdravlje kostiju.

Za pripremu čaja od mirisne lobode trebate: 5 žilica lišca i cvjetova (mješavina) i 4 šalice vode (1 litra).

Način pripreme čaja od mirisne lobode: Neka voda prokuha i zatim dodajte lišće i cvijetove mirisne lobode. Neka kuha 5 minuta pa zatim procijedite. Jednu šalicu ovoga čaja pijte 1 sat nakon svakoga obroka.

Čaj od maslačka i ružmarina za čišćenje crijeva

Maslačak je bogat željeza, što ga čini idealnim za liječenje anemije. I, zahvaljujući mnogim korisnim svojstvima, može pomoći ljudima koji su pretili ili imaju visoki kolesterol. Uglavnom, štiti jetru i poboljšava proizvodnju žuči.

I na sličan način može pomoći u liječenju problema s bubrezima. Naime, korisno je u slučaju bubrežnih kamenaca.

Za ovu čajnu mješavinu trebate: 4 šalice vode (1 litar), 2 žilice maslačka, 2 žilice korijena sarsaparile, 2 žilice ružmarina.

Način pripreme čaja: Zagrije vodu do tačke ključanja, zatim dodajte sastojke i sklonite sa topline, da se ohladi 10 minuta. Pijte jednu šolju ovoga čaja nakon svakog obroka. 15 dan traje ovaj tretman čišćenja crijeva.

Čaj od Timijana

Timijan je biljka koja pomaže probavu, koja pomaže u borbi i uklanjanju parazita, crijevnih crva i plina. Također, može pomoći u borbi protiv upale zbog poremećaja poput cistitisa.

Za pripremu čaja od timijana koji čisti crijeva trebate: 1 žlica cvjetova timijana, 5 osušenih litova timijana, 4 šalice vode (1 litre), 1 žlica meda.

Način pripreme ovoga čaja: Prvo neka voda prokuha i dodajte sastojke. Neka kuha još pet minuta i sklonite sa topline. Ostavite da se ohladi, procijedite u šolju i zasladite sa medom.

Advertisement