Chia sjemenke – Zašto trebaju biti dio doručka?

Chia sjemenke su male ali moćne. Možda ste čuli za njih ili ste ih već vidjeli. Ako ih još niste kušali, vrijeme je da se probate chia sjemenke. Jedna od velikih prednosti društvenih mreža i novih tehnologija jest omogućiti nam da podijelimo informacije i isprobate nove stvari vezane uz dijete i zdravlje koje mogu biti korisne za cijelu obitelj. Određena zdrava hrana također može vrlo lako postati popularna. Vjerojatno ste već pročitali da su Chia sjemenke super hrana. Jasno je da one ne mogu izliječiti bolesti ili izgubiti sve one dodatne kilograma koje imate.

Chia sjemenke za doručak

Chia sjemenke mogu biti neophodan dodatak zdravoj prehrani općenito iz tri vrlo jednostavna razloga:

  • One su bogati proteinima
  • Ne sadrže masnoće
  • One imaju visoku razinu hranjivih tvari

U današnjem članku ćemo vam objasniti zašto trebaju biti dio vašeg doručka jer je to najboljio dio dana da iskoristite sve zdravstvene prednosti chia sjemenki.

Zašto Chia sjemenke trebaju biti dio vašeg doručka?

Advertisement

Chia sjemenke možete kupiti u bilo kojoj trgovini zdrave hrane. Mnogi ne znaju kako ih najbolje pripremiti . Vrlo je jednostavno: vaša mašta je granica.

Možete dodati chia sjemenke u jogurt, u zobene pahuljice, u zdjelice voća, pa čak i napraviti ukusne smoothie s njima.

Pogledajmo sada sve njihove prednosti

One su prirodni izvor omega 3 masnih kiselina

Omega 3 masne kiseline su bitne masti i moćni saveznici za vaše kosti. Vaše tijelo nije u stanju samo napraviti ovu vrstu masti, stoga ga morate unositi kroz hranu koju jedete. Chia sjemenke su izvrstan način da se počnete brinuti za svoje srce u trenutku kada započnete dan. Zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama, možete smanjiti razinu kolesterola, brinuti se za mozak, poboljšati funkciju živaca i promicati pravilnu staničnu hidrataciju.

Chia sjemenke su pune proteina

Chia sjemenke sastoje se od 20% biljnih proteina. Nešto je jednostavno kao dodavanje žlica tih sjemenki u doručak može vam pomoći uravnotežiti razinu energije tijekom dana. Nemojte zaboraviti da jedenje doručka bogatog proteinima također poboljšava vaš metabolizam, uzimajući ga za početak dana i za olakšavanje mršavljenja.

Chia sjemenke daju osjećaj sitosti

Ako pokušavate izgubiti nekoliko kilograma, Chia Sjemenke mogu biti najbolja prehrambena strategija da to učini. One su bogati vlaknima koja pomažu očistiti vaše tijelo i izbjeći zatvor. Drugi razlog zbog čega su glavna hrana u prehrani mršavljenja je činjenica da daju osjećaj sitosti. Te sjemenke su hidrofilne, što znači da one povećavaju volumen kada dođu u dodir s vodom. To će vam pomoći da se suzdržite od jela do jela i zadržite se osjećaj sitosti do ručka.

Smanjuju razinu stresa

Još jedan veliki razlog za konzumiranje chia sjemenki za doručka jest njihova sposobnost da smanje razinu kortizola u krvotoku. Chia sjemenke pojačava razinu magnezija, poboljšava vašu snagu i dobrobit, a također regulira razinu kortizola i potiče opuštanje. Daju vam savršenu razinu energije koja čini da se osjećate dobro.

Chia sjemenke s bobicama, najzdravije kombinacije

Razlog zašto uvijek vidite chia sjemenke u kombinaciji s malinama ili jagodama u prehrambenim časopisima je vrlo jednostavna: ova kombinacija nudi snažnu razinu antioksidansa.

Nemojte se ustručavati potražiti svježe bobice u trgovinama. Nije ni važno ako su izvan sezone i morate ih kupiti smrznute – njihove su prednosti još uvijek izvanredne.

Počevši svoj dan s doručkom bogatim bjelančevinama i antioksidansima, to je nešto što će vam pomoći u zdravlju vašeg srca i jetre te će se boriti protiv djelovanja slobodnih radikala koji uzrokuju prerano starenje.

Advertisement