Čajevi za snižavanje visokog krvnog tlaka

Pijenje čaja koji vam može pomoći u snižavanju visokog krvnog tlaka je jednostavno i prirodno sredstvo sprečavanja negativnih simptoma hipertenzije (stanja visokog krvnog tlaka).

Što je krvni tlak?

Advertisement

Visoki krvni tlak je vrlo čest zdravstveno stanje u kojem je sila vaše krvi koja se gura krv kroz krvne žile previsoka. Kada su vaše krvne žile i arterije proširene, postoji manje sile potrebne za premještanje krvi kroz krvožilni sustav, čime se manje opterećuje kardiovaskularni sustav. Na krvni pritisak utječe niz čimbenika, uključujući razine hormona stresa, prehrana, ravnoteža elektrolita, lijekove, postojeće stanja i genetika. Tijekom vremena, prekomjerna visok krvni tlaka će uzrokovati male pukotine u tkivu arterija i vene. To je idealno mjesto za stvaranje plaka, što može brzo postati glavna prijetnja za vaše zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Visoki krvni tlak vrlo je čest i spominje se njegov medicinski naziv, hipertenzia. Iako postoji mnogo hipotenzivnih lijekova dostupnih za osobe s visokim krvnim tlakom, oni koji vole prirodne lijekove mogu pronaći mnoge vrste biljnih čajeva koji mogu učinkovito smanjiti krvni tlak.

Ljekoviti čajevi za snižavanje visokog krvnog tlaka

Najbolji čaj za povišeni krvni tlak uključuju sljedeće:

Zeleni čaj

Pakiran s antioksidansima i epigalokatehin galatom, ovaj čaj može brzo i učinkovito smanjiti naprezanje na vašem srcu i krvnim žilama, djelujući opuštajuće na vaše cijelo tijelo.

Oolong čaj

Advertisement

Studije su otkrile da ova vrsta osnovnih crnih čajeva ima bogatu mješavinu antioksidansa i umirujućih svojstava koja mogu smiriti kardiovaskularni sustav. Ujedno će smanjiti vaš krvni tlak.

Čaj od kamilice

Kamilica je generacijama poznat kao sedativna biljka i često se koristi za smirivanje tijela i uma prije spavanja . Ovi isti učinci čine je idealnim rješenjem za hipertenziju, jer može pomoći u opuštanju krvnih žila i arterija. Ovaj i učinak kamilice čini je velikim prirodnim lijekom za visoki krvni tlak.

Čaj od češnjaka

Češnjak je preplavljen antioksidansima i sumpornim spojevima za koje se zna da imaju kardio-zaštitni učinak jer smanjuju upalu u arterijama i krvnim žilama, čime se snižava krvni tlak i smanjuje rizik od koronarnih bolesti srca i moždanog udara.

Čaj od koprive

Mnogi različiti dijelovi biljke koprive koriste se za prirodnu medicinu, ali kada se od lišća napravi čaj od koprive, gube svoju toksičnost i prirodu, što rezultira antiinflamatornim čajem koji je poznato da smiruje tijelo i liječi simptome hipertenzije.

Pu-erh čaj

Ne samo da ovaj egzotični čaj može snižavati razinu krvnog tlaka sa svojim svojstvima, već također može smanjiti ukupnu razinu kolesterola u tijelu. To može dvostruko pomoći zdravlju vašeg srca i smanjiti rizik od ateroskleroze i srčanog udara.

Čaj od hibiskusa

Poznat po svojim umirujućim svojstvima, čaj od hibiskusa može pomoći u snižavanju krvnog tlaka i smanjivanju hormona stresa u tijelu, što može olakšati naprezanje na vašem kardiovaskularnom sustavu.

Advertisement