Čaj od gloga – Za srce – Prednosti – Nuspojave

Čaj od gloga vam može  poboljšate zdravlje vašeg srca i uživate u jedinstvenom biljnom napitku bez kofeina kave ili čaja.
čaj od gloga

Čaj od gloga – Opće informacije

Advertisement

Čaj od gloga je topli napitak pripremljen od bobica gloga.(Kasnije ćemo vam objasniti kako pripremiti ovaj čaj po jednostavnom receptu) Glog raste diljem Azije i Europe i poznato je da ima vrlo gustu koncentraciju antioksidansa, uključujući kvercetin , procyonid, jabučnu kiselinu i limunsku kiselinu, kao i razne druge flavonoide i minerale. Impresivni sastav hranjivih sastojaka bobica gloga čini dobiveni čaj od gloga snažnim tonikom zdravlja kad se pravilno pripremi. Postoje neki koji smatraju gda su bobice gloga supernamirnica, ali isto tvrde da pijenje ovoga čaja može produžiti životni vijek. Stoga sa vremena na vrijeme popijte šolju čaja od gloga i poboljšajte svoje zdravlje.

Čaj od gloga – Prednosti

Osnovne prednosti čaja od bobica gloga uključuju:

 • Smanjenje povišenog krvnog tlaka i razina kolesterola
 • Sprječavanje kronične bolesti
 • Poboljšanje probave
 • Povećanje razine energije
 • Smanjenje bolova u prsima

Čaj od gloga protiv bola u prsima

Doživljavanje bolova u prsima u bilo kojem trenutku života je zastrašujuće, ali može biti i simptom drugih kardiovaskularnih stanja, poput kongestivnog zatajenja srca, ali čaj od gloga se pokazao odličnim za uklanjanje bolova u prsima kada se uzima kao preventivna mjera ili kao lijek.

Čaj od gloga za visok krvni tlak i kolesterol

Advertisement

Neki flavonoidi i aktivni sastojci ovog čaja mogu poboljšati kardiovaskularnu funkciju i ublažiti napetost u krvnim žilama i arterijama; također može pomoći u sprečavanju srčanog i moždanog udara pomažući uravnoteženju ukupne razine kolesterola.

Njega kože

Antioksidanti koji se nalaze u ovom čaju od gloga moći će neutralizirati slobodne radikale po cijelom tijelu, uključujući i stanicama kože, koje će biti zaštićene od oksidativnog stresa. To može smanjiti pojavu bora i staračkih pjega.

Čaj od gloga za probavu

Studije su identificirale čaj od gloga dijeluje kao intestinalni tonik, jer može smanjiti nadutost i grčeve, a isto tako čini želudac manje tolerantan za parazite, poput trakavica i drugih infekcija.

Podiže razinu energije

Neki ljudi piju ovaj čaj ujutro zbog čvrste poticajne energije, zahvaljujući raznolikom rasponu minerala i aktivnih sastojaka, premda kofein nije prisutan u ovome čaju od gloga.

Antioksidansi

Uz različite antioksidante, ovaj čaj sprečava upalu kroz tijelo, od artritisa do glavobolja .

Čaj od gloga – Priprem i Recept

Prirodni i zdrav čaj od gloga možete napraviti kod kuće, a za to će vam biti potrebne samo bobice gloga. Poboljšajte svoje zdravlje već danas sa ovim ljekovitim čajem.

 • 1. Neka voda prokuha
 • 2. Sve zavisi koliko ste vode stavili u lonac, ali trebate znati da ako pravite jednu šolju čaja od gloga, trebate dodati jednu kašiku bobica gloga
 • 3. Neka smjesa lagano kuha 8 minuta.
 • 4. Procjedite čaj da bi ukloniti bobice gloga
 • 5. Zasladite sa medom, po želji.

Čaj od gloga – Nuspojave

Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir prije nego što pijete ovaj čaj od gloga kao što su njegove potencijalne nuspojave u crijevima i kardiovaskularnom sustavu, kao i njegove potencijalne interakcije s drugim lijekovima.

 • Zdravlje želuca: Mučnina i uznemirenost želuca ako čaj od gloga konzumirate u većim količinama, au nekim ekstremnim slučajevima dolazi do crijevnih hemoragija.
 • Srce: Ovaj čaj ima mnoge učinke na kardiovaskularno zdravlje, ali ako se redovito konzumira ili u previsokoj koncentraciji može zapravo povećati bol u prsima i pojavu palpitacija srca.
 • Interakcije s lijekovima: Neka istraživanja pokazala su da čaj od gloga može imati negativne interakcije s lijekovima za kontrolu krvnog tlaka i palpitiranjem srca. Kardiovaskularno zdravlje može biti osjetljivo, stoga svakako razgovarajte sa svojim liječnikom prije pijenja čaja od gloga.
Advertisement