Bradavice na prstima ruku – Prirodni načini uklanjanja

Ako se trebate riješiti bradavica, možete koristiti konvencionalne metode koje vam propiše liječnika ili možete koristiti neke prirodne lijekove koji uklanjaju bradavice. Prirodni lijekovi za uklanjanje bradavica nemaju nikakvih nuspojava i prilično su jeftini. U ovom članku možete saznati koji su najbolji prirodni lijekovi za uklanjanje bradavica na prstima. To ne zahtijeva toliko vremena da ih se riješi pomoću smokve, jabukovog sirćeta, češnjaka i kore od banane.

Kora od banane – Foto:Pixabay

Standardni tretmani za bradavice na prstima

Advertisement

Razgovarajte sa svojim dermatologom ako želite odmah ukloniti bradavicu. Tri najčešća tretmana su zamrzavanje, spaljivanje ili uklanjanje laserom. Isto tako, ove metode ovise će o mjestu gdje se bradavice nalazi i koji dio tijela. Kada su obično uobičajene bradavice koje se nalaze na prstima

Važno je ukloniti bradavice što je prije moguće, čak i ako se ne čini tako ozbiljnim problemom. Na taj ćete način spriječiti širenje pojave bradavica na ostatak tijela ili prenosa drugu osobu, posebno u vrlo izloženim područjima poput prstiju.

Prirodni lijekovi za uklanjanje bradavica na prstima

Mlijeko od smokve za uklanjanje bradavica

Mlijeko od smokve je vrlo učinkovit lijek za uklanjanje bradavica na prstima, a koristi se odavnina. No, svatko nema pristup stablu smokve. Možete dobiti mlijeko od smokve iz graničica i listova smokve. Ova bijela i ljepljiva tekućina sadrži lateks. Nanesite jednu kapljicu mlijeka od smokve na bradavicu i pokrijte sa zavojem bez stezanja. Neka dijeluje osam sati i ponovno aplicirati. Vrlo važno je da koristite tek dobiveno mlijeko od smokve. Ovaj prirodan lijek za uklanjanje bradavica na prstima koristite sedam dana.

Češnjak za bradavice na prstima

Advertisement

Češnjak je jedan od najčešćih prirodnih lijekova za uklanjanje bradavica na prstima. Lako je primjeniti i možete ih koristiti kako biste izbjegli nuspojave koje dolaze iz drugih tretmana. Češnjak djeluje kao učinkovit i moćan antibiotik i antiseptik.

  • Izrežite mali komad češnjaka koji je jednak veličini bradavice. Ovaj je dio važan jer je češnjak toliko moćan da može nadražiti zdravu kožu oko bradavica.
  • Primjenite komadić češnjaka i držite ga na mjestu koristeći zavoj. Promijenite ga svakih 24 sata dok se bradavica ne otpadne.

Jabukovo sirće dijeluje protiv virusnih bradavica

Jabukovo sirće je prirodan lijek koji se može koristiti za sve. Koristi se u mnogim tretmanima za zdravlje i ljepotu ali isto tako možete ga koristiti za čišćenje. Kiseline i enzimi koje sadrži jabukovo sirće može biti od velike pomoći prilikom uklanjanja bradavica prirodnim metodama. Stoga, možete ukloniti bradavice na prstima nježno i učinkovito.

  • Komadić vate umočite u jabukovo sirće i nanesite na bradavicu prije odlaska na spavanje.
  • Obavezno koristite zavoj tako da nebi komadić vate otpao tokom noći.
  • Ujutro, uklonite i operite kožu. Nanesite ponovo tijekom svake noći sve dok bradavica na prstu ne nestane.

Kore od banane za uklanjanje bradavica

Trebali biste znati o svojstvima i kako možete koristiti koru od banane kao lijek prije nego što je bacite. Prirodni sadržaj salicilne kiseline u kori od banane čini ih idealnim rješenjem za bradavice. Trebat će vam samo komadić kore od bananekoja nije previše zelena i nije previše zrela.

  • Utrljajte unutarnji dio kore na bradavici nekoliko puta dnevno.
  • Noću, stavite koru od banane na bradavice pomoću zavoja.

Ovaj prirodan lijek za bradavice trebao bi vam dati pozitivne rezultate nakon nekoliko dana.

Sada nema izgovora za uklanjanje bradavica na prstima jer odjednom je vrlo lako ukloniti bradavice pomoću prirodnih lijekova koje smo naveli u ovome članku. Pozitvino je da ovi prirodni lijekovi daju jako dobre rezultate u kratkom vremenskom roku.

Izvori:
https://www.annmariegianni.com/warts-10-ways-to-get-rid-of-them-naturally/

Advertisement