Biljke iz prirode za poboljšanje zdravlja pluća

Vaša pluća igraju važnu ulogu u vašem životu. Uostalom, ona su odgovorna za pružanje kisika koji vam trebaju stanice i istjerivanje ugljičnog dioksida. Ona su također uključena u mnogo više nego samo disanje. Osim toga, ona su neophodna za filtriranje čestica i štetnih onečišćenja koje udišete iz okoline. Međutim, problem je što su tako složena i delikantna da ponekad nakupljanje toksina i infekcija ugrožava njihovo zdravlje. Kao rezultat toga, započinje niz negativnih reakcija. To može uzrokovati bolesti koje mogu stvarno utjecati na kvalitetu vašeg života. Srećom, postoje mnogi prirodni lijekovi kojima možete napraviti detoksikaciju pluća.

Menta – Foto:Pixabay

Za danas smo odlučili sa vama podjeliti ljekovite biljke koje mogu poboljšati zdravlje pluća

Advertisement

Timijan

Timijan je biljka koja se preporučuje za ublažavanje nadražaja i zagušenja u dišnim putevima. Osim toga, eterično ulje od timijana ima antibiotski, antifungalni i protuupalni učinak. Ne samo da ojačava vaš imunološki sustav, timijan također pomaže očistiti pluća.

Uzimati u obliku čaja ili udisanje pare može biti rješenje za uklanjanje zadržanih toksina iz pluća.

Origano (Divlji mažuran, latinski Origanum vulgare)

Advertisement

Origano se ističe zbog visokog sadržaja rosmarinske kiseline i karvakrola. To su dva antioksidanata koji pomažu zaustaviti proizvodnju histamina u slučajevima respiratornih alergija.

Origano ima protuupalni učinak i pomaže vam očistiti dišne putove. To čini na način da uklanjanja sluz i toksine u vašim plućima.

Ulje origana je djelotvorno sredstvo za bakterijske infekcije poput gripe ili prehlade.

Kadulja

Pijenje čaja od kadulje je prirodni je lijek za iritaciju pluća , posebno za pušače.

Antibakterijski i detoksificirajući spojevi u kadulji pomažu u uklanjanju toksina zadržanih u plućnom tkivu. Dakle, donosi olakšanje od zagušenja i poteškoća s disanjem.

Eukaliptus

Osvježavajuća aroma eukaliptusa se koristi stotinama godina kao nadopuna za zdravlje pluća.

Iako ih ne mogu podnijeti, većina ljudi brzo otklanja zagušenje, kašalj i iritaciju nosa.

Aktivno sredstvo u eukaliptusu, cineol, daje joj ekspektoran i protuupalni učinak. To pomaže u liječenju problema poput bronhitisa, astme i prehlade.

Menta

Ulje od mente i menta sadrži mentol, popularni sastojak različitih tretmana za plućne bolesti.

Opušta glatke mišiće vašeg dišnog trakta i potiče normalno disanje, osobito kada je u pitanju zagušenje.

Osim toga, to je također antihistamin i detoksikator. To pomaže vašem tijelu da se bavi simptomima alergijskih reakcija koje su povezane sa dišnim putevima.

Divizma

Lišće i cvijetovi biljke divizme imaju aktivne tvari koje pomažu ojačati i očistiti pluća. Prirodni ekstrakt divizme potiče uklanjanje toksina. Također kontrolira pretjeranu proizvodnju sluzi i upalu.

Nadamo se da će vam ove ljekovite biljke pomoći u održavanju dobroga zdravlja pluća.

Advertisement