Avokado ulje za njegu kose i kože

Voće, biljke i sjeme su prirodni izvori esencijalnih ulja koja sadrže minerale, vitamine i druge vitalne tvari potrebne ljudskom tijelu. Na primjer, ulje avokada se dobiva hladnim prešanjem mesa ploda i vrlo je korisno ljudskom tijelu. Najvažnije pogodnosti ulja avokada za kožu i kosu ćemo vam predstaviti detlajnije u nastavku ovog teksta.

Avokado ulje

Poboljšava zdravlje kože

Advertisement

Najpopularnije pogodnosti ulja avokada odnose se na unapređenje zdravlja kože i kose. Ovo ulje sadrži visoku koncentraciju vitamina E, koji je jako bitan u održavanju zdravlja kože.

Izravno nanošenje ulja avokada na kožu umanjuje pojavu staračkih pjega, bora i drugih znakova starenja. Istraživanja su pokazala da i oralno konzumiranje ulja avokada daje slične rezultate.

Hidratizira kožu

U prodaji postoji mnoštvo preparata za njegu kose koji sadrže ulje avokada. Dvije za kosu bitne tvari u ovom ulju su lecitin i sterolin. Ove dvije tvari nisu korisne samo za kosu, već i za kožu. Lecitin formira zaštitni sloj na površini kože i folikulima kose, dok ih sterolin hidratizira i omekšava. Ulje avokada se za ovu primjenu nanosi površinski.

Čari avokadovog ulja možete iskoristiti oralnom ili površinskom primjenom. Može se koristiti i kao dodatak u jelima i kupkama, za izraženija pozitivna djelovanja. Produkti na bazi avokadovog ulja mogu se naći u većini marketa i prodavnica zdrave hrane.

Zašto je ulje avokada dobro za kosu?

Avokadovo ulje se odlično kombinira s uljem makadamije i kokosovim uljem. Sa njim postoje odlične maske za kosu.

Najčešće se ovo ulje koristi za suhu i oštećenu kosu, a ima učinak ubrzati rast kose i spriječiti dalje opadanje ukoliko imate takvih problema ili ako vam je kosa oštećena i pucati na krajevima.

Osim kombinacije s uljem makadamije i kokosa, odlično se može kombinirati i sa eteričnim uljem ružmarina. Isprobajte razne kombinacije ovog ulja pa vidite koja najviše odgovara vašoj kosi i koja daje najbolje rezultate.

Pored svih prednosti koje ulje avokada ima za našu kosu i kožu, ono ima i mnogih zdravstvenih prednosti općenito, pa zato nema razloga da ovo ulje ne isprobate čim budete bili u mogućnosti.

Advertisement