Arnika mast za liječenje proširenih vene

Proširene vene su kozmetički problem koji pogađa veliki dio ženske populacije. One se obično javljaju radi problema u krvotoku. To su proširene vene i gotvo se uvijek javljaju u donjim ekstremitetima. Proširene vene imaju crvenkastu ili modru boju i obično su poprilično vidljive na koži. Obično se pojavljuju na nogama ali se mogu i pojaviti na drugim dijelovima tijela.

Ljekovita biljka Arnika

Večina žena pati od proširenih vena tijekom trudnoće ili u dobi kada su starije od 50 godina, zbog hormonalnih promjena u tijelu.

Bez obzira na uzrok, sve žene kod koji se pojave proširene vene one ih nastoje minimizirati. I to ne samo radi izgleda već i radi toga što mogu uzrokovati bol i oticanje.

Srećom, imate velik broj prirodnih lijekova za proširene vene koji pomažu da ih smanjite samo ako ih koristite dosljedno.

Među tim prirodnim lijekovima za proširene vene je i arnika mast, koja se koristi od davnina radi svojih anti-upalni i antikoagulantni učinaka.

Saznajte kako možete napraviti arnika mast za liječenje proširenih vena.

Arnika mast – Kako djeluje na proširene vene?

Advertisement

Arnika mast je organski i prirodni proizvod koji se koristi za liječenje problema sa cirkulacijom već stotinama godina.

Arnika, poznata još kao brđanka, moravka je planinska biljka koja raste na livadama. Vrlo je česta u europskim zemljama.

Vrlo je cjenjena u narodnoj medicni po svojim homeopatskim svojstvima. Arnika se koristi za liječenje ozlijede mišića, bolnih zglobova i upalnih poremećaja.

Mnogi njeni ekstrati i aktivni spojevi se koriste u framaceutskoj industriji za proizvodnju lijekova i masti.

Arnika je odlična za liječenje proširenih vena jer poboljšava cirkulaciju, na taj način krv lakše teće kroz vene. Ujedno smanjuje veličinu i izgled vena. To je jako korisno ako imate upalu.

Osim toga, masiranjem kože smanjuje se osjećaj napetosti i bolova u nogama. To pomaže pogotovo nakon tijelesni aktivnosti ili napornog dana na poslu.

Ljekovitu biljku arniku možete koristiti i za liječenje uganuća, modrica i drugih površinskih rana.

Kako napraviti Arnika mast za liječenje proširenih vena?

Kombinacijom ljekovitih sastojaka možete dobiti prirodnu mast za liječenje proširenih vena, sve što trebate jeste da pratite recept za pravljenje arnika masti.

Njena protuupalna i umirujuća svojstva će aktivirati cirkulaciju u zahvaćenim područijima. Na taj način će smanjiti pojavu vena na površini kože.

Kada masirate kožu sa arnika masti pomaže stimulirati limfni sustav. U isto vrijeme, također potiče izlučivanje toksina i tekućine koje se obično utječu na proces oporavka.

Za postizanje optimalnih rezultata, najbolje je da arnika mast koristite u prvim fazama pojave proširenih vena. Iz razloga što su proširene vene više napredovale mogu stvoriti više komplikacija.

Sada ćemo vam detaljno objasniti kako možete napraviti arnika mast za liječenje proširenih vena.

Potrebni sastojci:

 • 2 žlice pčelinjeg vosak (30 g)
 • 2 žlice shea maslac (24 g)
 • 1 žlica bademovog ulja (15 ml)
 • 2 žlice Arnika ulja (30 ml)
 • 1 kapsula vitamina E

Način pripreme:

Advertisement
 • Otopite pčelinji voska u loncu
 • Kad se topi, dodati shea maslac i bademovo ulje.
 • Smanjite temperaturu i sve sastojek dobro izmješajte.
 • Kada je smjesa spremna sklonite sa topline.
 • Nakon toga brzo dodajte arnika ulje i kapsulu vitamina E
 • Pustite da odstoji nekoliko minuta i nakon toga sipajte u saklenku koju ćete dobro zatvoriti.

Kako primjeniti arnika mast na proširene vene?

 • Uzmite potrebnu količinu arnika masti i umasirajte na zahvačena područija
 • Neka koža asorbira mast
 • Nanesite svake noći
 • Ne bi trebali koristiti arnika mast na posjekotine.

Kao što vidite priprema ljekovite i prirodne masti za liječenje proširenih vena je vrlo jednostavna. Jako je važno da se držite navednih uputa i da napravite kvalitetnu mast. Ujedno možete podjeliti ovaj članak sa svojim prijateljima koji imaju problema sa proširenim venama.

Advertisement