Alkalna voda – za zdravlje i kako napraviti

Svakodnevno pijenje vode jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje zdravlje. Voda ne samo da tvori veliki dio tijela, nego je neophodno da organi provode svoje pojedinačne funkcije ispravno. Preporučuje se piti 6 do 8 čaša vode dnevno za održavanje odgovarajućih razina hidratacije i sprečavanje razvoja bolesti. Ponekad takva tekućina nije sama po sebi dovoljna i treba malo biti alkalna da bi mogla regulirati pH vrijednost tijela.

Himalajska sol za pripremu alkalne vode

Iako postoje pića koja se prodaju na tržištu koje tvrde da nude tu korist, istina je da je puno lakše napraviti doma od organskih sastojaka. S ovim lijekom, ne samo da ćete smanjiti razinu kiseline u vašem tijelu, nego ćete svojim tijelom osigurati i razne korisne hranjive tvari. U nastavku želimo podijeliti recept za izradu ovog lijeka koji je i ekonomičan i zdrav. Obratiti pažnju!

Zašto trebate piti alkalnu vodu?

Advertisement

Prije nego vam pokažemo kako napraviti vlastitu alkalnu vodu kod kuće, smatramo da je važno da vam kažem o svim prednostima i zašto bi ga trebali piti nekoliko puta tjedno alkalnu vodu.

Za početak, pH tijela se mjeri na skali između 0 i 14, pri čemu je 7 neutralna. Sve više od 7 je alkalna, a sve ispod je kiselo. Smatra se, da bi tijelo trebalo ostati zdravo, pH mora ostati između 7,35 i 7,45.

Problem je u tome što naša prehrana postaje sve više kisela i većina ljudi nije svjesna da veliki postotak hrane koju inače konzumira može mijenjati ove razine.

Kao posljedica toga, organi imaju niz problema kada pokušavaju izvršiti svoje funkcije. Kako se razina toksina povećava, tkiva počinju propadati i javljaju se ozbiljne bolesti.

Kiselost može uzrokovati smrt nekih stanica, a u najgorim slučajevima može ih potaknuti da postanu kancerogene. Iz tog razloga bitno je poboljšati svakodnevne navike u prehrani i piti barem jednu čašu alkalne vode dnevno. Ovo piće potiče izbacivanje kiselih otpadnih proizvoda i uravnotežuje pH krvi.

Pijenje redovito podiže razinu hidratacije vašeg tijela, smanjuje umor.

Kako možete napraviti alkalnu vodu?

Alkalna voda se pravi miješanjem himalajske roze soli i limuna sa vodom. Pruža dobre količine vitamina C, bioflavonoida, pektina i bitnih minerala koji štite imunološke, probavne i kardiovaskularne sustave.

Također sadrži eterična ulja poput limonena i alfa-thujona, čiji antioksidativni učinci pomažu smanjiti negativne učinke slobodnih radikala.

Ako se pije umjereno pridonosi zdravi gubitak težine(mršavljenje), bori se protiv zadržavanje tekućine, smiruje napetost i glavobolje. Također povećava tjelesnu i mentalnu razinu energije, smanjujući simptome stresa i razdražljivosti.

Lako je za pripremiti, a sastojci se mogu naći po ekonomskim cijenama u trgovinama zdrave hrane.
Sastojci

  • 1 organski limun
  • 1 žličica himalajske roze soli
  • 2 litre pročišćene vode.

Upute za pravljenje alkalne vode

  • Operite limun s malo vode i jabukovog sirćeta kako biste ga dezinficirali.
  • Zatim ga rezati u kriške i dodati u dvije litre pročišćene vode.
  • Dodajte čajnu žličicu himalajske roze soli , promiješajte i pustite da stoji preko noći na sobnoj temperaturi.
  • Sljedećeg jutra, popiti jednu ili dvije čaše pola sata prije doručka.

Alkalna voda – Napomena

Ovo alkalno piće ne preporučuje se za osobe s visokim krvnim tlakom.

Ne smijete piti više od 3 čaše alkalne vode u 24 sata, jer previše može pretjerano alkalizirati tijelo.

Za najbolje rezultate, trebali biste popiti 3 čaša alkalne vode dnevno i jesti uravnoteženu prehanu, bogatu antioksidansima i redovito vježbati.

Također morate smanjiti količinu brze hrane i konzervirane hrane koju konzumirate jer su potencijalni izvor toksina.

Advertisement