Akne – Najbolji prirodni lijek

Kako možete sami sebi napraviti najbolji prirodan lijek za akne, koji je puno bolji od kupovnih losiona i krema? Dakle, zaboravite na kreme i druge skupocijene lijekove za akne. Znanstvenici kažu da je ovo najbolji prirodni lijek za akne,prištiće, crvene kržice i iritaciju kože.

Prirodno liječenje akni

I to je sasvim prirodno, biljka je iz vašeg vrta (obavezno je uzgajajte u svome vrtu).

Advertisement

Nova istraživanja iz Leeds Metropolitan University pokazuje da biljka majčina dušica najbolja za liječenje akni. Istraživači su testirali kako majčina dušica, neven kako djeluju na bakterije koje su uzrok akni. I ako je neven djelotvorna u uništavanju bakterja koje uzrokuju upalu pora i nove akne nakon samo pet minuta, majčina dušica je mnogo bolja.

Majčina dušica ima jače antibakterijsko djelovanje nego benzoil peroksid, sastavni dio preparata protiv akni.

Kako bi u potpunosti iskorili ljekovita svojstva majčine dušice potrebno je da je nanosite više dana na kožu koja je zahvaćena aknama.

Majčina dušica tinktura uz ovaj recept.

Tinktura od majčine dusice je najbolji lijek za akne a vrlo je jednostavno možete napraviti i koristiti tokom cijele godine.
Trebat će vam: šaka ili dvije stabiljka majčine dušice sa cvijetovima i domaća rakija napravljena od žitarica ili voća da sadrži 38-40% alkohola.

Operite majčinu dušicu, ispunite staklenku, prelijte sa rakijom, zatvorite i dobro protresite, pustite da stoji 14 dana na suncu ili ublizni nekog drugog izvora topline. Zatim procijedite, dobivenom tekućinom od majčine dušice možete liječiti akne.

Čaj od majčine dušice uz jednostavan recept

Važno je zapamtiti dva pravila – nikada ne pripremati čaj u otvorenoj posudi i uzeti dovoljnu količinu biljke. Majčina dušica sadrži ljekovite sastojke koji lako isparavaju. Pripremom u otvorenom sudu – oni ispare, pa takav čaj nema ljekovita svojstva. Također ih nema ni ako je količina biljke nedovoljna. Da biste skuhali dobar čaj, žličicu majčine dušice prelijte s dva decilitra kipuće vode, poklopite i nakon pola sata procijedite. Zasladite medom i dajte djetetu da pije tri do četiri šalice čaja na dan. Biće dobro i za vas ako mu se pridružite.

Berba majčine dušice:

Bere se preko cijelog ljeta: po mirnom, toplom i sunčanom vremenu – od 10 sati prije podne do popodnevnih sati, jer je u to vrijeme najmirisnije. Ne čupa se, već se cijela biljka siječe odgovarajućim škarama. Suši se u tankom sloju, na promajnom i toplom mjestu, zaklonjena od sunca i prašine. Povremeno je treba lagano prevrtati, da se što ravnomjernije osuši.

Advertisement